Klaus Iohannis, în prima şedinţă oficială de GUVERN: "Pesediştii au GOLIT finanţele publice înainte de plecare. Situaţia găsită în unele ministere..."

Andreea Cosma / 6 noi 2019, 12:17 Salveaza PDF Comentarii

Ludovic Orban a ţinut prima sa şedinţă oficială de guvern, alături de preşedintele Klaus Iohannis, invitat la Palatul Victoria. Şeful statului a făcut şi câteva declaraţii.

"Daţi-mi voie să vă felicit oficial, fiind oficial prima şedinţă de Guvern, pe dumneavoastră şi pe toţi membrii Guvernului, să vă spun - am mai spus-o, o spun astăzi foarte deschis - că eu respir uşurat că avem un nou guvern, un guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor ţării. De asemenea, vreau să subliniez că mi se pare un act de mare curaj din partea Partidului Naţional Liberal să preluaţi guvernarea în această formulă. Este evident un act de curaj să guvernezi acum, cu un guvern minoritar, în situaţia în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect legislativ în parte. Sunt foarte bucuros că acest guvern este hotărât să abordeze frontal problemele cu care se confruntă România şi românii, dovadă faptul că deja în prima şedinţă se discută chestiuni care au trenat şi care trebuie rezolvate urgent.

Guvernul eşuat a plecat. (...) Foarte bine că s-a terminat acea periaodă de guvernări toxice pesedite. Noul guvern are enorm de mult de lucru.

Deja am aflat de la unii dintre miniştri că situaţia pe care au găsit-o în ministere este una foarte proastă. Din păcate, deja cred că s-a încetăţenit noţiunea de moştenire dezastruoasă pe care au găsit-o miniştrii când au preluat situaţiile din ministerele lor. Deja ştim că pesediştii, înainte de plecare, au golit finanţele publice şi, practic, acum suntem în situaţia să vedem cum putem să acoperim plăţile care sunt scadente. Va fi foarte complicat, înţeleg de la noul ministru al Finanţelor, să se închidă bugetul pe anul în curs. De asemenea, va fi foarte complicat de construit bugetul pentru anul viitor. Am avertizat de mai multă vreme că pesediştii cheltuie banii românilor şi nu rămâne nimic în urmă. Din păcate, se pare că am avut dreptate.

Nu-i nimic! Asta este vestea foarte, foarte bună pentru români - acest guvern nu se teme de guvernare, acest guvern va rezolva problemele care sunt pendinte.

De ce am venit la şedinţa de guvern? În primul rând, pentru că domnul premier Orban m-a invitat şi în al doilea rând, chestiunea comsiarului european trimis de România în Comisia Europeană", a declarat Klaus Iohannis, în deschiderea şedinţei de Guvern.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

13 iul 2020, 07:10 in Știri
Horoscop, luni, 13 iulie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy