Kievul recomandă refugiaţilor ucraineni să rămână peste iarnă în străinătate din cauza situaţiei energetice

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei informații de ultimă oră: Moscova revendică un sat de lângă Bakhmut în marea ofensivă din estul țării
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei informații de ultimă oră: Moscova revendică un sat de lângă Bakhmut în marea ofensivă din estul țării

Autoritățile din Ucraina indeamnă cetățenii care s-au refugiat în alte țări din cauza războiului să nu se întoarcă în țară până la primăvară.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate (de forţele ruse) în guvernul de la Kiev, i-a îndemnat marţi pe ucrainenii care s-au refugiat din calea războiului în străinătate să nu se întoarcă în ţară până în primăvară, întrucât se aşteaptă o iarnă grea din cauza situaţiei energetice dificile în urma bombardamentelor ruseşti, relatează EFE.

'Vă rog să nu vă întoarceţi, trebuie să trecem de iarnă. Din păcate, reţelele nu vor rezista, vedeţi ce face Rusia. Dacă aveţi posibilitatea, rămâneţi peste iarnă în străinătate', a îndemnat ea în declaraţii televizate, citate de agenţia de presă Ukrinform.

Rusia a trecut la terorizarea populaţiei civile pentru că nu se poate lupta cu armata ucraineană şi pierde pe câmpul de luptă, a afirmat Vereşciuk.

Atacurile cu rachete şi drone efectuate de Rusia între 10 şi 20 octombrie au avariat peste 400 de instalaţii în 16 regiuni ale Ucrainei, între care zeci de infrastructuri energetice.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Andrii Kostin, de la începutul războiului la 24 februarie, Rusia a lansat 85 de atacuri asupra instalaţiilor electrice ucrainene, dintre care 51 numai în luna octombrie.

Aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost grav avariată în urma bombardamentelor ruseşti, a comunicat Kievul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel