Karl Nehammer a izbucnit când a fost întrebat de România și Schengen: „Nu e nimic de râs”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cancelarul austriac Karl Nehammer a acordat miercuri seară un interviu postului național de televiziune ORF pe mai multe teme de politică internă, dar și externă, inclusiv decizia de a bloca aderarea României și a Bulgariei în Schengen. Discuția dintre politician și prezentatorul Martin Thür a fost una extrem de tensionată, cel de-al doilea punând întrebări care care țineau de subiectele sensibile pentru șeful guvernului de la Viena.

Cancelarul l-a acuzat în mod repetat pe Thür că a făcut afirmații false, pe care Thür le-a negat, tensiunile dintre cei doi fiind vizibile de-a lungul interviului care s-a întins pe aproximativ 24 de minute, relatează Observator. „Aceasta este interpretarea voastră, interpretarea unui jurnalist ORF”, i-a spus Nehammer lui Thür.

Karl Nehammer s-a folosit de acest interviu pentru a vorbi despre realizările cabinetului pe care îl conduce. Tensiunile au început să apară atunci când jurnalistul și-a repetat întrebarea legată de decizia guvernului de la Viena legată de Schengen din 8 decembrie. Publicația notează că Nehammer nu i-a răspuns, iar Thür ar fi zâmbit, în opinia politicianului, lucru pe care acesta l-a negat.

„Nu e nimic de râs”, ar fi adăugat Karl Nehammer.

 

Situația a devenit tensionată, mai ales când a fost vorba de veto-ul Schengen

 

Situația a devenit tensionată, mai ales când a fost vorba de veto-ul Schengen și de azil. Nehammer a apărat din nou acțiunile guvernului.

„Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze”, a declarat cancelarul austriac. "Și voi fi în Bulgaria în curând. Însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie asupra frontierei turco-bulgare este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dumneavoastră de vedere pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel