Jurnalist ARESTAT, după ce a făcut dezvăluiri despre vaccinul anti-Covid

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un jurnalist a fost arestat pentru că a publicat pe site-ul său informaţia că vaccinul împotriva coronavirusului a ajuns deja în Regatul Iordaniei şi că unii responsabili au fost deja vaccinaţi, relatează sâmbătă AFP, care citează o sursă judiciară.

"Procurorul de pe lângă Curtea de Securitate a Statului a ordonat joi arestarea jurnalistului Jamal Haddad, editor al site-ului de ştiri AlWakaai (în arabă, evenimentele), pentru că a scris că responsabili guvernamentali au fost vaccinaţi anti-COVID-19", a declarat pentru AFP această sursă, sub rezerva anonimatului.

Jurnalistul este acuzat că "a pus în pericol securitatea ţării, a provocat o revoltă şi tulburări ale ordinii publice. Parchetul a decis reţinerea lui timp de 15 zile, în aşteptarea procesului", potrivit aceleiaşi surse, transmite Agerpres.

Marţi, site-ul de ştiri AlWakaai a publicat un articol cu titlul "Şi cu poporul cum rămâne?", în care se întreba dacă vaccinul Pfizer a sosit în secret, în contextul în care înalţi funcţionari ai guvernului iordanian au fost vaccinaţi, potrivit jurnalistului.

Iordania a înregistrat peste 285.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 3.711 de decese.

La jumătatea lunii decembrie, regatul a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, însă secretarul general pentru probleme epidemiologice din Ministerul Sănătăţii iordanian, Waël Al Hayajneh, a declarat miercuri că se aşteaptă ca "vaccinul să sosească în Regat la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel