Juncker, cât pe ce să îi dea foc Primei Doamne din Rwanda - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:

Moment stânjenitor pentru preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care în timpul unei ceremonii în Rwanda, a fost la un pas să îi dea foc soţiei preşedintelui. Vezi video la finalul articolului.

Oficialul european aprindea o torţă în memoria victimelor genocidului din 1994, împreună cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame şi soţia acestuia, Jeannette.

La un moment dat, Juncker sa întors cu tot cu torţă, iar flacăra a trecut razant pe lângă faţa Primei Doamne. Jeannette Kagame a făcut doi paşi în spate şi mai mulţi diplomaţi au intervenit, astfel incidentul a fost evitat.

Rwanda a comemorat duminică cele aproximativ 800.000 de persoane ucise în timpul genocidului sângeros început în urmă cu exact 25 de ani. Genocidul din fosta colonie belgiană a debutat la 7 aprilie 1994, când reprezentanţi radicali ai hutu, etnia majoritară din Rwanda, au început să ucidă membri ai minorităţii tutsi, dar şi etnici hutu moderaţi.

Masacrul s-a încheiat după 100 de zile, atunci când Frontul Patriotic Rwandez (RPF), fondat de etnici tutsi în afara graniţelor, a invadat ţara venind din Uganda şi avându-l drept lider pe Paul Kagame, actualul preşedinte al Rwandei.

 

Sursa: Youtube.com

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel