EXCLUSIV  Jumătatea de Românie de peste graniţă. Ministrul Intotero, detalii despre diaspora

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Diaspora românească
Diaspora românească

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni subliniază că, în afara graniţelor ţării, se află nu mai puţin de zece milioane de cetăţeni români. 

Nu mai puţin de zece milioane de români se află peste graniţele ţării. Precizarea a fost făcută de către Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, cea care a detaliat situaţia în care se află diaspora în momentul de faţă şi care sunt ţările în care sunt cele mai importante comunităţi de români. Mare parte a celor care au cetăţenia română şi trăiesc peste graniţă se află în regiunile istorice, restul fiind români stabiliţi în străinătate din diferite alte motive, cum ar fi un loc de muncă stabil şi bine plătit.

"În afara graniţelor avem circa 10 milioane de români, dintre care patru milioane sunt etnicii din regiunile istorice din jurul graniţelor şi nu numai, iar şase milioane sunt cei care reprezintă diaspora. Prima ţară cu cea mai mare comunitate a românilor e Italia, cu un număr de circa 1,2 milioane de cetăţeni români, apoi Spania cu un milion de cetăţeni, Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia", arată Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel