Jumătate din turiștii din Bulgaria sunt români

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
litoral_bulgaria
litoral_bulgaria

Sezonul estival din Bulgaria se va prelungi până la finalul lunii septembrie. Peste 50% din rezervările de vacanță efectuate în luna septembrie au fost făcute de turiști români.

Conform Grupului Hotelier HVD din Bulgaria, pentru că luna iunie a fost compromisă pentru călătorii, foarte mulți români continuă să rezerve vacanțe pe litoralul bulgăresc până la finalul lunii septembrie.

Astfel, sezonul estival din Bulgaria se va prelungi până la finalul lunii septembrie, iar hotelierii bulgari observă un trend crescător în rezervarea vacanțelor în prima lună de toamnă.

Mai mult, lanțul hotelier anunță că peste 50% din rezervările de vacanță efectuate în luna septembrie au fost făcute de turiști români.

Preferința românilor pentru vacanțele de tip all inclusive reiese din numărul mari de rezervări efectuate deja pentru luna septembrie. Accesul nelimitat 24h la băuturi și mâncare, șezlongurile gratuite și umbrelele de pe plajele private ale resorturilor, precum și accesul gratuit la facilitățile hotelurilor se numără printre motivele pentru care românii sunt interesați de pachetele all inclusive.

Prețuri în Bulgaria: 51 euro la patru stele

 

Astfel, pentru un pachet all inclusive la un hotel de 4 stele, românii vor plăti de la 51 euro/persoană/noapte, un tarif cu 30% mai mic față de anul trecut. De asemenea, pentru cei care preferă sejururile ultra all inclusive, prețurile încep de la 66 euro/persoană/noapte la un hotel de 5 stele inaugurat anul trecut.

Pe fondul incertitudinilor legate de deschiderea școlilor, românii sunt dispuși să călătorească în continuare și în luna septembrie. Evoluția pozitivă a Bulgariei în contextul coronavirus reprezintă un motiv în plus pentru cei care vor să călătorească pe litoralul bulgăresc.

Temperaturile de vară din timpul zilei, vremea răcoroasă noaptea și apa caldă a mării fac din septembrie o lună perfectă pentru sejururile pe litoral. De aceea, hotelierii bulgari plănuiesc să țină deschise hotelurile până la finalul lunii septembrie. De regulă, sezonul estival din România este mai scurt decât cel de la vecini, Bulgaria fiind o alternativă ideală pentru românii care vor să profite de vremea frumoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel