Valeriu Gheorghiță: Județele cu cele mai puține persoane vaccinate sunt Suceava, Botoșani, Giurgiu, Bacău și Neamț

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cele mai puține persoane vaccinate în raport cu numărul total al populației din județ sunt în Suceava, Botoșani, Giurgiu, Bacău și Neamț, potrivit datelor comunicate de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Aproape toate județele codașe în ceea ce privește rezultatele campaniei de vaccinare sunt din Moldova. Excepție este județul Giurgiu care se află spre finalul listei. Medicul Valeriu Gheorghiță a încercat marți, în cadrul unei conferințe de presă, să explice de ce oamenii din județele menționate nu vor să se vaccineze.

"Sunt județe în care, probabil, numărul persoanelor care au trecut prin boală este mare. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii amână”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. Alt motiv este dezinformarea populație care apare în special în rândul peroanelor în vârstă din mediul rural, a precizat Gheorghiță.

În Suceava, acoperirea vaccinală este de 10,4% din populația rezidentă

 

În județul Suceava, acoperirea vaccinală este de 10,4% din populația rezidentă, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a mai spus că dacă este eliminată populația sub 16 ani rezultă o acoperire de doar 13% din totalul populației.

În județul Botoșani procentele sunt 11% și 13,40%, în Giurgiu 11,38% și 13,51%, în Bacău 11,40% și 14,11%, iar în Neamț 11,9% și 14,45%.

În aceste regiuni este nevoie de implicarea autorităților locale, a arătat medicul Gheorghiță.

"În momentul de față este important ca la nivel local reprezentanții autorităților să se implice cât se poate de mult în tot ceea ce înseamnă campania de vaccinare, începând de la informare și comunicare până la organizarea efectivă a activităților. În mod deosebit în mediul rural cred că puterea exemplului, mai ales a celor care se bucură de credibilitate crescută, de exemplu primarul, numărul celor care doresc să se vaccineze este mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

La polul opus se află București și județele Cluj și Sibiu care au o acoperire vaccinală cuprinsă între 28% și 35% din totalul populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel