Johnson & Johnson anunță că nu va mai furniza, în Rusia, produse de îngrijire 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Johnson & Johnson anunță că nu va mai furniza, în Rusia, produse de îngrijire 
Johnson & Johnson anunță că nu va mai furniza, în Rusia, produse de îngrijire 

Cel mai mare producător de produse de sănătate din lume - compania americană Johnson & Johnson - a decis să nu mai furnizeze produse de îngrijire Rusiei. Decizia companiei este legată de "escaladarea crizei umanitare" provocată de războiul din Ucraina.

Anunțul a fost făcut pe site-ul companiei marți, 29 martie. "Am decis să suspendăm furnizarea de produse de igienă către Rusia", se arată în anunțul companiei. În plus, compania americană Johnson & Johnson mai menționează că decizia a fost luată "în urma escaladării crizei umanitare” provocată de războiul din Ucraina.

În același timp, compania va mări ajutoarele pentru refugiații ucraineni de la 5 milioane USD la 10 milioane USD, alocând 5 milioane USD Crucii Roșii, scrie ua.korrespondent.net

De asemenea, Johnson & Johnson susține că va continua sprijinul angajaților săi din Ucraina, inclusiv un nou loc de muncă, transport, locuințe și asistență financiară. 

Johnson & Johnson a reamintit că anterior au decis doar să suspende investițiile, publicitatea și studiile clinice în Rusia. "Așteptăm cu nerăbdare o soluționare rapidă a conflictului și vom continua să monitorizăm nevoia de asistență umanitară suplimentară", se arată în declarație.

Johnson & Johnson produce dispozitive și echipamente medicale, medicamente și produse de igienă și sănătate. Compania deține mărci precum Clean & Clear, Johnson's, OB, Carefree, Neutrogena și multe altele. Anterior, ministrul de externe Dmitri Kuleba a făcut apel la conducerea Johnson & Johnson să părăsească piața rusă.

Reamintim că azi, în Turcia, a avut loc o nouă întâlnire dintre negociatorii ruși și ucraineni.

Negocierile dintre ucraineni și ruși s-au încheiat. Kievul a cerut „garanții de securitate necondiționate” 

 

Echipele de negociatori s-au întâlnit la Istanbul pentru a încerca să ajungă la un acord privind încetarea focului și pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Roman Abramovici a fost prezent la discuții, dar nu a făcut parte în mod oficial din echipele de negociere.

Un rezultat al negocierilor dintre Rusia și Ucraina este posibil să fie cunoscut peste câteva ore, potrivit Sky News.

Ucraina cere garanții de securitate necondiționate, încetarea focului, decizii eficiente privind coridoarele umanitare și respectarea de către toate părțile a regulilor războiului, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski. Acesta participă la negocierile dintre cele două delegații de la Istanbul. „Negocieri grele pentru pace în țara noastră”, a mai scris el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel