Jens Stoltenberg, concluzii după reuniunea de urgenţă a NATO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunțat, după reuniunea de urgenţă a NATO, că incidentul din Polonia „a fost probabil cauzat de o rachetă de apărare aeriană ucraineană lansată pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor cu rachete rusești”.

„Permiteți-mi să fiu clar, nu este vina Ucrainei. Rusia poartă responsabilitatea finală, deoarece își continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei. Nu există niciun indiciu că racheta a fost rezultatul unui atac deliberat sau că Rusia pregătește acțiuni militare ofensive împotriva NATO. 

 

Doi oameni, ucişi lângă frontiera cu Ucraina

 

Doi oameni au murit dupã ce douã rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnaleazã presa localã preluatã de Reuters.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţã a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apãrarea naţionalã, a anunţat pe Twitter un purtãtor de cuvânt al cabinetului de la Varşovia. Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press cã rachetele erau ruseşti.

 

Nicolae Ciucă: „Am desfăşurat şi am fost parte la întreg procesul de analiză”

 

Premierul Nicolae Ciucă a reiterat că Guvernul, prin ministerele de linie, a fost în contact permanent cu autorităţile poloneze şi parte la întreg procesul de analiză, împreună cu partenerii din NATO, după incidentul de marţi seară, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei, urmând ca miercuri să apară noi concluzii ale situaţiei, după întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

„Înainte de a începe şedinţa de guvern, vreau să fac referire la incidentul din seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. Vreau să reiterez că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, am fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze, cât şi cu partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică. Am desfăşurat şi am fost parte la întreg procesul de analiză şi urmează ca în această dimineaţă, la ora 11,00, ora României, să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi în funcţie de analiza şi concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel