„Je suis român”: Editorial inedit în presa internațională, după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jurnalistul Pataki Tamás de la publicația Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară) a scris joi un editorial inedit. Sub titlul „Je suis român”, el a acuzat corectitudinea politică din jurul scandalului de rasism creat de arbitrul român Sebastian Colțescu, la meciul Paris Saint Germain - Istanbul Bașakșehir.

„Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârși cariera lui”, scrie ziaristul maghiar.

El mai spunecă gestul arbitrului român i-a dat ocazia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan să vorbească despre „fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște fete plângăcioase, sensibile, care plâng pentru dreptate”.

 

Doar l-a indicat ca fiind „cel negru”

 

Pataki Tamás subliniază că Sebastian Colțescu nu l-a catalogat altfel pe antrenorul secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir, ci doar l-a indicat ca fiind „cel negru”.

El face o paralelă și spune că dacă negru în „Black Lives Matter” este în regulă, atunci și „negru” din limba română poate fi folosit fără problemă.

 

„Astăzi „je suis” este românesc”

 

Ziaristul maghiar concluzionează: „Așadar, astăzi „je suis” este românesc, potrivit Digi24. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția gândirii și rasismului să revolte”.

Arbitrul român Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după ce, la începutul partidei PSG - Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, i-a cerut centralului Ovidiu Hațegan să îi dea un cartonaș galben pentru proteste lui Pierre Webo, indicându-l pe fostul atacant camerunez folosind cuvintele „ăla negru”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel