Jandarmeria anunță că toți cei care au fost aseară la proteste vor fi identificați și sancționați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Jandarmii au dat peste 200 de amenzi, în valoare de aproape 100.000 de lei, protestatarilor care nu au respectat legislația anti-COVID și au ieșit în 24 de orașe din țară pentru a-și manifesta dezacordul față de noile restricții. 

Jandarmeria Română transmite, luni, după protestele din 24 de localități din țară, că au fost aplicate organizatorilor și participanților 219 sancțiuni contravenționale.

Amenzile sunt în valoare totală de peste 99.000 de lei și au fost date, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Potrivit Jandarmeriei Române, în șapte dintre cele 24 de localități în care au avut loc proteste s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Române, potrivit Mediafax.

La nicio manifestație nu au fost înregistrate incidente.

Proteste de amploare în marile orașe ale României

 

Sute de oameni au protestat, în noaptea de duminică spre luni, în marile orașe ale țării față de noile restricții impuse pentru limitarea pandemiei. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat "Jos masca”, Jos restricțiile”. 

Vezi aici detalii: Proteste în toată România față de noile restricții: "Ne-ați umilit! Jos restricțiile" - FOTO/VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel