Jaf incredibil în Italia. Un moldovean a furat lingouri de aur de la un proaspăt câștigător la loto: Pontul, dat de iubita româncă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Jaf ca în filme în Canada: Șase mii de lingouri de aur au fost furate. Nouă persoane sunt acuzate
Jaf ca în filme în Canada: Șase mii de lingouri de aur au fost furate. Nouă persoane sunt acuzate

Un moldovean de 48 de ani s-a folosit de pontul primit de la o româncă și a dat iama, alături de alți complici, în casa unui proaspăt îmbogățit la loterie. După ce l-au închis pe acesta și pe partenera sa într-un dulap, au furat din locuință bani și lingouri de aur.

Hoțul a fost prins duminică dimineața cu o parte din pradă, bani și lingouri de aur care aparține unui tânăr antreprenor care a fost atacat în urmă cu patru zile în vila sa din Torre Pellice. Hoții i-au luat o parte din ceea ce câștigase, cu un an în urmă, atunci când a încasat 5 milioane de euro în urma unui loz răzuibil norocos.

Moldoveanul de 48 de ani este primul care a fost identificat ca fiind membru al bandei care, pe 28 mai, în Torre Pellice, a luat ostatică victima în timp ce se întorcea acasă cu prietena sa de 25 de ani. Bărbatul a fost interogat ieri, iar judecătorul a considerat că elementele strânse împotriva sa de carabinierii din Pinerolo sunt valabile, confirmând arestul. 

Anchetatorii, coordonați de procurorul Marco Sanini, cred că moldoveanul era pe punctul de a pregăti un plan de evadare, după ce împărțise cu complicii săi aproximativ o treime din bunurile furate, adică circa 600.000 de euro. L-au oprit la domiciliu, în zona San Salvario: pe lângă aur și o parte din pradă, avea un pistol și cuțite.

Un moldovean a furat lingouri de aur de la un proaspăt câștigător la loto: Pontul, dat de iubita româncă

 

Fusese o lovitură comandată - poate cu complicitatea unei femei, o fostă iubită româncă - împotriva omului de afaceri: tâlharii știau că acesta devenise bogat după ce câștigase milioane de euro.

Cuplul se afla în grădina vilei, care rămâne pe o stradă izolată, când a fost atacat și amenințat de infractori, care erau deghizați în cagule. De asemenea, purtau mănuși de latex pentru a nu lăsa amprente: se comportaseră ca niște profesioniști. Dar au făcut câteva greșeli, atât de mult încât moldoveanul a fost reperat și oprit la câteva ore după jaf. Bărbatul are un cazier judiciar specific.

Jaful avusese loc în jurul orei unu dimineața. Probabil că îi așteptaseră pe cei doi să se întoarcă de la cină. După ce i-au blocat pe antreprenor și pe prietena acestuia, i-au dus în casă și i-au închis într-o cameră, amenințându-i. Aceștia i-au obligat să se întindă pe podea și să dezvăluie cele mai valoroase informații, și anume locul în care se ascundeau lingourile de aur. Apoi au fugit, luând cu ei și bijuterii și o sticlă de șampanie, potrivit La Reppublica.

"Unul dintre ei avea o armă, nu erau italieni, după cum vorbeau păreau să aibă accent românesc", le spusese victima anchetatorilor, îndreptând imediat ancheta spre o bandă. Antreprenorul se gândise să transforme o parte din prețioasele sale câștiguri în lingouri de aur, dar a fost neglijent în a le păstra acasă. Deja în decembrie suferise un furt, dar în altă casă, la Nichelino. Și cu această ocazie au fost furate lingouri de aur și bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel