Izolarea și carantina vor redeveni obligatorii. Nelu Tătaru: Proiectul e GATA. Mâine îl punem pe ordinea de zi

Narcis Popa |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că izolarea și carantinarea românilor care vin din zone cu grad mare de infectare vor redeveni obligatorii după adoptarea noului proiect de lege care a fost deja scris, iar mâine va fi depus la Parlament. 

"Noi suntem începând de vineri, de când a apărut motivarea Curţii Constituţionale, în elaborarea unui proiect de lege care este gata. Mâine vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi şi vrem să aducem în concordanţă un proiect de lege cu cerinţele Curţii Constituţionale. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt momente pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone", a spus Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

Până când proiectul va fi adoptat, izolarea și carantinarea pentru românii care sosesc din alte țări este suspendată, după decizia Curții Constituționale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel