Italienii sunt nevoiți să-și muncească pământul: "invazie" de tineri sub 35 de ani în agricultură

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tot mai mulți italieni cu vârste până în 35 de ani sunt nevoiți să lucreze în agricultură, în contextul epidemiei de coronavirus, relatează presa din Italia.

"Efectul coronavirus: Invazie de italieni care vor să lucreze în agricultură", scriu jurnaliștii de la publicația Il Messaggero, într-un articol care subliniază faptul că din ce în ce mai mulți tineri vor să lucreze în agricultură în ultima perioadă. Informația a fost prezentată de mai multe asociații din sectorul agricol.

Pâna la începutul lunii martie, când Italia a intrat în starea de urgență, această dorință nu exista în rândul italienilor, mai ales în cazul tinerilor.

"În ultimele săptămâni asistăm la o creștere exponențială a numărului italienilor care răspund la anunțurile de angajare în sectorul agricol, potrivit observatorului diviziei agricole din Orienta. În multe teritorii, ratele de răspuns ale italienilor depășesc 90% din total", potrivit publicației citate.

Italienii sunt nevoiți să-și muncească pământul

 

Administratorul agenției de muncă Orienta, Giuseppe Biazzo, spune că nu este vorba de o dorință, ci mai degrabă de o nevoie urgentă

"Este evident este faptul că această explozie de disponibilitate din partea italienilor coincide cu pandemia de coronavirus și este în contradicție cu cele întâmplate până acum, când majoritatea lucrătorilor agricoli erau cetățeni străini, în general români. Este important de știut că munca în agricultură presupune cunoașterea anumitor aspecte tehnice. Nu putem improvizeaza. În acest sens am dat startul și unor cursuri de formare profesională pentru a facilita cât mai mult orientarea spre agricultură a multor persoane, printre care mulți tineri, pe lângă cursurile pentru siguranță și protejarea sănătății cu un capitol specific dedicat COVID-19".

Concluzia articolului este că mulți tineri sub 35 de ani, care au fost obligați să închidă activitățile pe timpul pandemiei sau care lucrau în restaurante, baruri, parcuri de divertisment, stațiuni balneare, etc., sunt nevoite acum să se orienteze spre sectorul agricol unde cererea este foarte mare în această perioadă.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel