Italienii se țin de cuvânt: Românii care ajung cu autocarul la Roma sunt TESTAȚI-FOTO / VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Italia au demarat campania de testare a pasagerilor din autocarele care vin din țările din estul Europei. La Roma, au fost aduse echipe întregi de medici în autogări. În imagini se poate observa cum este verificat un autocar de la firma Atlantic, care circulă între Focșani și Trapani. 

Autocarele cu români care ajung în Italia sunt verificate de autoritățile din regiunea Lazio. În imaginile publicate de Corriere della Serra se poate observa un autocar care a venit din România și a fost preluat imediat de medicii italieni.

Amintim că cetăţenii din România, Bulgaria şi Ucraina care călătoresc cu autocarul în Lazio vor fi testaţi şi plasaţi în carantină timp de 14 zile, potrivit ordinului semnat marţi de preşedintele regiunii Lazio şi care se aplică chiar şi în cazul persoanelor asimptomatice.

Ordonanța aprobată aseară prevede, de asemenea, că operatorii de transport aerian, feroviar sau terestru trebuie să prezinte o declarație de substituire specifică de la călători care atestă că nu au stat sau nu au tranzitat în cele paisprezece zile anterioare țările indicate; să nu fi avut contacte strânse cu persoane cu boala COVID-19 în ultimele două zile înainte de debutul simptomelor și până la 14 zile după debutul simptomelor; adresa căminului sau reședinței în care va fi petrecută perioada de supraveghere a sănătății și de izolare fiduciară, precum și numărul de telefon, de asemenea mobil, pentru orice contact al autorității sanitare. 

Vezi mai multe aici: OFICIAL. Italia va VERIFICA autocarele cu români. Ordinul a fost semnat

FOTO

testare romani italia lazio

testare italia lazio

VIDEO

 

Foto: captura Corriere della Sera

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel