Italienii de la Enel pleacă din România: vând activele către compania greacă PPC pentru 1,26 miliarde de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Enel pleacă din România
Enel pleacă din România

Grupul italian Enel a anunţat joi că îşi va vinde operaţiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor şi concentrarea pe energiile verzi.

Cea mai mare companie de utilități din Italia, Enel Spa, a anunțat joi că își va vinde operațiunile din România către compania elenă Public Power Corp pentru 1,26 miliarde de euro (1,33 miliarde de dolari), ca parte a planului său de reducere a datoriilor și de concentrare pe o energie mai curată, transmite Reuters. 

Incluzând datoria, tranzacția este evaluată la 1,9 miliarde de euro, a precizat Enel într-un comunicat, adăugând că tranzacția va genera un efect pozitiv asupra datoriei sale nete consolidate de aproximativ 1,7 miliarde de euro.

În noiembrie, Enel a prezentat o actualizare strategică în care spunea că plănuiește vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro și că își propune să își reducă datoria la 51-52 de miliarde de euro până la sfârșitul acestui an.

"Prin vânzarea tuturor activităţilor din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu 3 luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel. Suntem mândri de rezultatele obţinute în România de la intrarea în ţară în 2005 şi apreciem munca susţinută şi devotamentul colegilor noştri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanţi jucători integraţi în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internaţional important precum PPC va continua această poveste de succes", a declarat Francesco Starace, CEO şi Director General al Grupului Enel.

Tranzacția dintre Enel și PPC ar trebui să se încheie până în al treilea trimestru al acestui an.

Enel a intrat în România în 2005

 

Grupul Enel este un jucător major în energie în România din 2005, cu activităţi în distribuţia şi furnizarea de energie electrică, în domeniul producţiei de energie din surse regenerabile prin capacităţi de peste 500 MW operate de către Enel Green Power România, precum şi în domeniul serviciilor energetice avansate. Societăţile de distribuţie ale Grupului în România sunt prezente în trei regiuni importante ale ţării, respectiv Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, deservind în total peste 3 milioane de clienţi. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt furnizori majori de energie electrică şi gaze naturale, precum şi de servicii cu valoare adăugată. În România, Grupul mai are activităţi prin Enel X în domeniul serviciilor inteligente pentru locuinţe, producţiei de energie la nivelul locului de consum şi eficienţei energetice, iar prin Enel X Way în domeniul mobilităţii electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel