Italienii au expulzat un român ce tocmai a ieșit din închisoare: Adus în România cu un „avion al condamnaților”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Șeful Poliției Provinciei Salerno, Italia, în conformitate cu directivele emise de Comitetul Provincial pentru Ordine și Siguranță Publică, a dispus intensificarea generală a serviciilor de control al teritoriului, cu scopul de păzi în special zonele cele mai riscante ale orașului. Astfel, s-a cerut repatrierea în România, a unui cetățean român, care tocmai a fost eliberat din Institutul Penal din Salerno și considerat periculos. 

Poliția din Salerno a intensificat serviciile de control teritorial cu scopul de a păstra ordinea și liniștea în special în zonele cele mai riscante ale orașului, caracterizate de degradare urbană care poate degenera cu ușurință în acte de ilegalitate.

Activitatea s-a desfășurat prin identificarea persoanelor, în scopul combaterii fenomenului de imigrație ilegală, în special prin verificarea poziției administrative a străinilor verificați cu privire la șederea lor în Italia.

 

Poliția a cerut repatrierea unui cetățean român în țara sa

 

Controlul regularității prezenței străinilor pe teritoriu este sarcina principală a forțelor de poliție și, în primul rând, a poliției de stat, prin intermediul birourilor de imigrare și al polițiștilor implicați în controlul zilnic al teritoriului.

În cursul acestei activități, un cetățean român în vârstă de 40 de ani a fost expulzat și însoțit cu forța la Centrul de Permanență și Repatriere Palazzo San Gervasio (PZ), pentru a îndeplini formalitățile necesare pentru repatrierea sa în România.

Bărbatul tocmai a fost eliberat din penitenciarul din Salerno, dar este considerat încă un pericol, din cauza numeroaselor condamnări anterioare pentru infracțiuni împotriva persoanei și a proprietății.

 

Alți cetățeni străini au fost expulzați și însoțiți

 

Doi dintre ei, în vârstă de 20 de ani, fuseseră deja expulzați de către prefecții din Torino și Salerno, iar cazierul lor judiciar arăta o activitate infracțională constantă axată pe spargeri de apartamente: duși la CPR Palazzo San Gervasio, au fost îmbarcați după câteva zile într-un zbor de la Roma către țările de origine.

În același zbor, a fost îmbarcat un georgian eliberat de la penitenciarul din Salerno, deținut pentru port nejustificat de arme și pentru că a comis mai multe spargeri în apartamente din comuna Battipaglia.

În sfârșit, a fost expulzată o cetățeană columbiană în vârstă de 51 de ani, protagonistă a unei infracțiuni deosebit de odioase: pentru a obține pensia de urmaș a unui cetățean italian în vârstă, decedat în 2005, aceasta a certificat în mod fals paternitatea fiicei mai mici a acestuia, reușind astfel să înșele INPS din 2007 până în 2014 pentru o sumă totală de peste 60.000 de euro.

 

Poliția din Salerno a acordat în 2022 cea mai mare atenție imigrației ilegale

 

De la 1 ianuarie anul acesta și până în prezent, Direcția de Poliție din Salerno a acordat cea mai mare atenție fenomenului de imigrație ilegală, executând 93 de expulzări, 64 de ordine de părăsire a teritoriului național de către Questore, 22 de rețineri la Centrele de Permanență și Repatriere și două însoțiri forțate la frontieră.

În aceeași perioadă, Oficiul pentru Imigrări a procesat 978 de cereri de azil politic, a eliberat 2569 de permise de ședere numai pentru refugiații din războiul dintre Rusia și Ucraina și a eliberat 9175 de permise de ședere din diferite motive pentru cetățenii străini prezenți în provincia italiană, conform Positano News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel