Italia, zguduită de peste zece seisme: „Pământul continuă să se cutremure”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia, zguduită de peste zece seisme: „Pământul continuă să se cutremure” FOTO: captură quicosenza.it
Italia, zguduită de peste zece seisme: „Pământul continuă să se cutremure” FOTO: captură quicosenza.it

Peste 10 cutremure au avut loc ieri, în Calabria, sudul peninsulei italice. 

De vineri dimineață, seismografele au detectat numeroase evenimente seismice, deși de ușoară intensitate, până sâmbătă dimineață care a culminat cu un cutremur cu magnitudinea 3,3 grade pe scara Richter.

 

Magnitudini între 2,0 și 3,3 grade pe scara Richter

 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din provincia Crotone. Cutremurul s-a produs la ora locală 05:59 la o adâncime de 22 de kilometri. Municipiul cel mai apropiat de epicentru este cel din Umbriatico.

La câțiva kilometri de centrul orașului Crotone au fost însă înregistrate de vineri dimineață mai multe cutremure, peste o duzină de magnitudini între 2,0 și 3,2, până la evenimentul seismic de această dimineață. Prima cu magnitudinea 2,0 la 8:03 ieri. Momentan nu au fost detectate pagube aduse oamenilor sau lucrurilor.

Potrivit lacnews24.it, pământul continuă să se cutremure în zona Crotone. Până acum au fost 16 seisme. 

 

Italia, zguduită de 22 de cutremure, în 48 de ore

 

În data de 9-10 mai, în Italia au fost înregistrate 22 de cutremure în 48 de ore, în Florența din Toscana. Camera de protecție civilă a orașului metropolitan Florența transmite că luni, 9 mai, la ora locală 05:06, rețeaua de monitorizare a Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 2,7 la o adâncime de 9 km, cu epicentrul la 3 km est de municipiul San Casciano. Șocul a fost resimțit de populație. Serviciile de urgență susțin că nu au fost înregistrate probleme critice. Ulterior la orele locale 05:12 (Impruneta), 05:22 (San Casciano), 05:44, 06:22, 08:35 și la 09:16 (la Impruneta) s-au înregistrat seisme cu magnitudini cuprinse între 2,4 și 2,2 grade pe scara Richter.

Duminică, 8 mai, a fost înregistrat un alt cutremur la ora locală 12:12, cu magnitudinea 2.3 grade pe scara Richter, la o adâncime de 5 km, cu epicentrul la Impruneta, iar apoi în noaptea dintre duminică și luni la ora locală 04:42 (de magnitudinea 2.1). Pe scurt, de la miezul nopții din 7 mai până duminică, 8 mai, au fost înregistrate 22 de cutremure, cu epicentrul între cele două municipii din Chianti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel