Italia vrea lockdown în weekend și înăsprirea restricțiilor. Țara, lovită de valul trei. Draghi a convocat comitetul de urgență

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia se pregătește de un lockdown pe timp de weekend. Secțiile de Terapie Intensivă din Italia sunt tot mai pline și așa cum era previzibll de săptămâna trecută, ca urmare a creșterii constante a cazurilor grave, sunt așteptate noi restricții. 

Conform informațiilor publicate de Coriere, se dorește lockdown total la sfârșit de săptămână, iar școlile să fie închise în toată Italia. Măsurile dure ar putea fi în vigoare și să producă efecte de vinerea viitoare. 

Guvernul admite că pandemia începe să crească din nou ca intensitate în Italia și măsurile luate până acum par să nu mai fie suficiente. Oamenii de știință din Italia analizează parametrii și din câte se pare, săptămâna aceasta va fi una de întâlniri și decizii. Încă nu există nimic oficial, însă se discută intens noi măsuri pentru a consolida izolarea la scară națională, la doar câteva zile de la intrarea în vigoare (pe 6 martie) a noului Dpcm semnat de Mario Draghi.

(*dacă doriți să fiți notificat direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important în Italia, puteți să intrați în grupul cititorilor fideli ai StiriDiaspora pentru secțiunea specială Italia, accesând următorul link https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N )

Între Palazzo Chigi și Ministerul Sănătății, îngrijorarea este din ce în ce mai mare: cei 20.765 de noi pacienți depostați pozitiv, cele 207 de decese și rata de pozitivitate care crește la 7,6%, terapia intensivă care se umple sunt argumente puternice pentru noi măsuri restrictive. Pentru că au fost făcute mai puține teste în weekend, datele arată o scădere, însă oamenii de la conducerea țării nu stau deloc liniștiți și se așteaptă ca cifrele actualizate să ajungă între marți și miercuri.


Mario Draghi a convocat comitetul de urgență


Premierul Mario Draghi este hotărât să acționeze imediat și a convocat un comitet de urgență pentru această după-amiază. Draghi nu va fi prezent, el lăsând la latitudinea miniștrilor Speranza, Gelmini, Giorgetti, Patuanelli, Franceschini și Bonetti și a subsecretarului Garofoli să facă un bilanț, un tablou complet pentru a vedea ce este de făcut în continuare.

Obiectivul îl reprezintă o „monitorizare atentă a situației naționale”, pentru a decide apoi dacă tendința curbei epidemiologice și accelerarea campaniei de vaccinare, pe care Draghi o consideră „crucială”, necesită sau nu aceste măsuri de izolare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel