Italia. Vaccinuri anti-covid, vândute deja pe site-uri de anunțuri: „Două doze, 1.000 de dolari”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Jurnaliștii italieni ai La Reppublica au încercat să cumpere pe piața neagră de pe dark web două doze de vaccin Pfizer.  Interpol și alte servicii de investigații sunt însă în alertă și se tem că organizațiile criminale vor încerca să fure sau să contrafacă acest vaccin, devenit acum „aur lichid“.

Pentru a pătrunde pe dark web jurnaliștii au avut nevoie de o aplicație simplă, un browser de tip TOR, și au avut astfel acces la o piață unde poți cumpăra orice: arme, droguri, medicamente sau cărți de credit. În 15 minute, au dat de un vânzător sub pseudonimul chrisstore24, care i-a asigurat, pe WhatsApp, că în mai puțin de o săptămână ar putea primi acasă două doze de vaccin.

„chrisstore24: Bună ziua, ce produs căutați?

Reporter: Vaccinul contra COVID-19. Aveți? 

chrisstore24: Da, două doze pentru 1.000 de dolari. 

Reporter: Și cum aș putea să știu că nu e fals?

chrisstore24: Satisfacția clientului este prioritatea noastră. După recepție, veți reveni să cumpărați produse și ne aduceți clienți noi. Livrarea durează între trei și patru zile.

Reporter: Aveți un recipient pentru expedierea la – 80 de grade Celsius?

chrisstore24: Echipa noastră de specialiști se va ocupa de ambalare. Va ajunge în stare perfectă, nu vă îngrijorați“ - este dialogul halucinant dintre jurnaliștii La Reppublica  și vânzătorul vaccinului Covid.

Serviciile, în alertă

 

Doar pe acest forum, ziariștii italieni au numărat 80 de anunțuri de vânzare de „vaccin COVID”.  Ofertele se aseamănă: aceleași greșeli ortografice, fotografii generice cu flacoane, variază doar pseudonimele vânzătorilor: carlosjuan, lordpharma, rodrigomendez. Prețul de vânzare este între 300 și 1.000 de dolari doza.

Cu siguranță, sunt escrocherii, avertizează „La Repubblica”. Sunt vizate persoanele cele mai naive, dar și cele disperate. Nu sunt cunoscute cifrele furturilor din interiorul  laboratoarelor Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sanofi și altele care sunt implicate în cea mai mare campanie de vaccinare din istorie. Dar serviciile de poliție poștală și alte servicii de investigații pentru internet sunt deja în alertă. Și asta pentru că pericolul de contrabandă cu flacoane de vaccin îngrijorează deja Interpol, susține „La Repubblica”, titrează Libertatea.

2. -imagine fara descriere- (vaccin-cvid.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel