Italia. Un sfert din populaţie, vaccinată cu schemă completă. Spitalizările au scăzut cu 84%

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia a administrat 40,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, iar 25,1% din populaţia sa în vârstă de peste 12 ani este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus, potrivit unui bilanţ oficial publicat vineri, informează AFP.

Publicarea acestui raport s-a produs în contextul unui recul continuu al pandemiei de COVID-19: joi, Italia a înregistrat 2.079 de cazuri noi. Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Gimbe, specializată în chestiuni de sănătate publică, spitalizările provocate de COVID-19 au scăzut în Italia cu 84% în raport cu începutul lunii aprilie.

În urma acestei ameliorări a situaţiei epidemiologice, Guvernul de la Roma a ridicat progresiv restricţiile anti-COVID-19. Ora la care intră în vigoare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost mutată de la 23:00 la 24:00 începând de luni, iar această interdicţie va fi complet eliminată începând din data de 21 iunie.

Barurile şi restaurantele italiene pot să primească din nou clienţi în interior de la 1 iunie.

Italia, prima ţară europeană care a fost grav afectată de pandemie, a înregistrat o mortalitate record în 2020: 100.000 de morţi în plus faţă de media din ultimii cinci ani, ceea ce corespunde unei mortalităţi în creştere cu 9%, potrivit unui raport întocmit de Institutul Naţional de Statistică (ISTAT) din Italia, publicat joi.

În 15 luni, maladia COVID-19 a redus cu 1,4 ani speranţa de viaţă a bărbaţilor italieni şi cu un an speranţa de viaţă a femeilor italiene, înregistrând un vârf al acestei scăderi - 2,3 ani - la bărbaţii din Lombardia, o regiune din nordul ţării în care se află şi Milano, deosebit de afectată de noul coronavirus.

De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat oficial un total de 4,23 de milioane de cazuri, inclusiv 126.523 de decese asociate maladiei COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel