Italia. Un român s-a conectat la contorul vecinului ca să fure curent. Prins cu "mâța-n sac", a spus că nu avea bani de facturi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
sursa foto: livesicilia.it
sursa foto: livesicilia.it

Un cetățean român domiciliat într-o localitate de lângă Trento, Italia, a fost prins în flagrant, conectat la contorul vecinului. Acesta a recunoscut în fața autorităților italiene și va fi pedepsit.

Tânărul, care lucrează ca electrician de meserie, s-a conectat ilegal la contorul vecinului său cu un sistem ingenios care i-a permis pentru o perioadă de timp să fure energie electrică de la acesta. 

Numai că vecinul său a devenit suspicios după ce costul facturilor a crescut considerabil în ultima vreme, iar apoi s-a decis să realizeze niște verificări. Mare i-a fost mirarea când a aflat că vecinul său fura curent de la el. 

 

Românul a profitat de faptul că femeia nu locuia permanent în apartamentul din care fura 

 

Cele două apartamente sunt alăturate, dar femeia nu locuiește permanent în casă și a durat luni de zile până când și-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Conexiunea ilegală a fost apoi demascată de un alt electrician chemat special pentru a verifica situația contoarelor. De fapt, profesionistul a reușit să vadă cum orice activare de lumină sau energie din apartamentul hoțului era înregistrată pe aparatul din cealaltă locuință.

Hoțul a fost apoi oprit de polițiști de Ziua Îndrăgostiților și, odată încolțit, a mărturisit imediat . Pentru a-și completa planul ingenios, instalase chiar și o mică bucată de lemn pe maneta de alimentare a contorului dezactivat, pentru a face să pară că acesta era de fapt activ.

 

Inculpatul trebuie să plătească o despăgubire de 250 de euro

 

Miercuri, 16 februarie, bărbatul s-a prezentat în fața judecătorului. Aici ar fi justificat cele întâmplate spunând că nu avea bani pentru a plăti facturile.

Starea sa de sărăcie temporară l-ar fi obligat, prin urmare, să recurgă la soluții alternative. Acum, el a fost supus controlului judiciar și este obligat să se prezinte și să semneze "condica" de trei ori pe săptămână. Acesta ar urma să presteze și muncă în folosul comunității și să plătească o despăgubire pentru prejudiciul cauzat, în valoare de 250 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel