Italia. Un român gelos s-a răzbunat pe amantul soției: I-a plantat bombe în curte

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un italian de 48 de ani și un român de 32 de ani au fost arestați de carabinieri ca presupuși autori ai unor atentate cu bombe, petrecute anul trecut la Napoli. 

Ei sunt acuzați că au complotat și au plasat două dispozitive explozive artizanale în două locuri publice, urmărind să se răzbune pe un rival amoros.

Parchetul de la Curtea din Napoli Nord a cercetat o serie de probe și astfel au stabilit că un italian de 48 de ani care locuiește în Villa Literno și un cetățean român în vârstă de 32 de ani domiciliat în Casal di Principe, se fac vinovați pentru două alerte cu bombe de anul trecut. Ei au fost arestați preventiv și plasați în închisoare, după ce judecătorul de instrucție al Curții de la Napoli Nord au emis ordinele de reținere pentru reținere ilegală și ducerea dispozitivelor explozive în locuri publice împotriva celor doi bărbați.

 Concret, pe 22 ianuarie 2019, s-a înregistrat explozia unei bombe în zona unei stații peco situată în Villa Literno. La fața locului a fost identificat și un al doilea dispozitiv, care însă nu a fost detonat, fiind descoperit de carabinieri. Un episod similar a avut loc pe 27 mai 2019 când un dispozitiv explozv similar a explodt în curtea unei case situate foarte aproape de stația de carburanți din Villa Literno, potrivit Il Matino. 
 
Carabinierii de la Casal di Principe, coordonați de Parchetul Nord Nord, au înțeles că cele două atacuri au fost conectate, deoarece locurile unde au avut loc evenimentele erau frecventate de aceeași persoană, pe care de fapt cei doi bărbați o urmăreau. În spatele atacurilor cu bombă au existat motive pasionale, întrucât cel căruia i-ar fi fost „dedicate“ bombele i-ar fi făcut avansuri soției cetățeanului român suspect, se arată într-un comunicat de presă al autorităților italiene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel