Italia. Un român cu un Audi a ucis o pensionară dintr-un Matiz: Revoltă, după ce bărbatul a fost eliberat din închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 36 de ani a fugit după un accident în urma căreia o femeie, aflată la volanul unui Matiz, a murit. Conducea fără permis și nu ar fi acordat asistență femeii de 73 de ani, care a murit ulterior. El este acum eliberat din închisoare, după decizia Tribunalul Libertății din Catanzaro.

Românul cercetat pentru accidentul în care și-a pierdut viața o pensionară de 73 de ani din Mirto Crosia a părăsit închisoarea. Decizia a fost luată de Tribunalul Libertății din Catanzaro, care a dat astfel curs cererilor avocaților Alfredo Zicarelli și Gianluigi Zicarelli, avocații românului de 36 de ani. Bărbatul va intra în arest la domiciliu în urma deciziei.

Accidentul avusese loc pe 28 iulie pe Drumul Național 106, la Mirto Crosia, și în el au fost implicate autoturismul Audi A3, în care se afla suspectul, și Daewoo Matiz în care se afla pensionara de 73 de ani, care ulterior a murit din cauza rănilor suferite în urma impactului.

Bărbatul, un român în vârstă de 36 de ani, potrivit constatărilor Armatei și Poliției Locale din Crosia, grație imaginilor extrapolate din sistemele de supraveghere video prezente în zona accidentului, a fugit după coliziune fără a-i acorda ajutor pensionarei și
asistență pentru pensionar și și-a pierdut urmele.

Italia. Un român cu un Audi a ucis o pensionară dintr-un Matiz

 

Ulterior, în urma unei percheziții, acesta a fost localizat, reținut și dus la închisoare sub acuzația de ucidere din culpă rutieră, întrucât s-a constatat că a condus cu o viteză maximă de 124 km/h, agravată de faptul că a condus fără permis și a fugit de la locul accidentului, la care se adaugă acuzația de omisiunea de a acorda asistență și de faptul că nu și-a moderat viteza în prezența unei treceri de pietoni, potrivit corrieredellacalabria.it.

O dinamică care i-a determinat pe judecători să aplice măsura de precauție maximă, deoarece anchetatorii au evidențiat și subliniat pericolul de fugă.

Revoltă, după ce bărbatul a fost eliberat din închisoare

 

Cu toate acestea, zilele trecute, în urma unei petiții depuse de avocații bărbatului de 36 de ani, a fost revocată custodia în închisoare și a fost plasat în arest la domiciliu.

"Printre diferitele argumente", se arată într-o notă a avocaților, "apărarea a evidențiat și documentat inexistența pericolului de fugă. În plus, avocații, ajutați și de inginerul Fabrizio Coscarelli, au contestat radical concluziile privind dinamica accidentului care au apărut în timpul anchetei, în special în ceea ce privește viteza cu care conducea clientul lor“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel