Italia. Un român a convins o femeie că este blestemată și că tatăl ei va muri: I-a dat 30.000 de euro, ca să o scoată de sub vrajă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Un român a convins o femeie că este blestemată și că tatăl ei va muri: I-a dat 30.000 de euro, ca să o scoată de sub vrajă,
Italia. Un român a convins o femeie că este blestemată și că tatăl ei va muri: I-a dat 30.000 de euro, ca să o scoată de sub vrajă,

Un român a păcălit o femeie și i-a furat aproximativ 30.000 de euro, după ce a convins-o că este blestemată și el o poate scăpa de acest blestem.

Ieri dimineață era așteptat verdictul în procesul lui Rostas Darius Vali, românul acuzat că a păcălit o femeie din Sassari, făcând-o să creadă că este blestemată și luându-i aproximativ 30.000 de euro, bani care, potrivit acestuia, au fost folosiți pentru a obține beneficii din cartomanție, acesta fiind singurul instrument care ar fi putut să o elibereze de influențele malefice.

Completul prezidat de judecătorul Mauro Pusceddu (cu Sergio De Luca și Giulia Tronci pe bancă) a dispus ca dosarul să fie returnat la procuratură, pentru a putea fi urmărit penal pentru o altă infracțiune decât cea de șantaj. Celelalte două ipoteze ar fi frauda sau falsul.

 

Avocat: Nu e șantaj, ci înșelăciune

 

Însuși procurorul Angelo Beccu explicase, în pledoaria sa, că, în opinia sa, "nu a fost vorba de șantaj în dauna victimei, ci de înșelăciune în formă agravată", iar pentru această infracțiune a cerut o pedeapsă de un an și șase luni. Românul ceruse achitarea - acordată ieri de către juriu - pentru acuzația de agresiune sexuală.

Femeia a declarat că, înr-o zi, în timp ce se afla în casa inculpatului pentru a-i da bani, acesta a încercat să o violeze. Apărătorii lui Rostas, Giuseppe Masala și Salvo Fois, au încercat să demonteze acuzația în pledoariile lor, argumentând că într-o casă locuită oricine ar fi putut auzi țipetele femeii.

 

„Dacă nu scapi de blestem, tatăl tău va muri"

 

Avocatul Luca Diaz, parte civilă pentru victimă, a subliniat în timpul procesului că bărbatul a profitat de un moment de slăbiciune al clientei sale. Cei doi se cunoscuseră la urgențe într-o zi, când el o însoțise pe mama sa care suferise un atac de cord. Schimbase câteva cuvinte cu femeia, care se afla acolo cu afaceri, iar între ei se dezvoltase o empatie. Dar apoi ar fi existat acele cereri continue de bani, susținute întotdeauna de victima care era îngrozită că va pierde pe cineva drag din familia ei. Această teamă i-ar fi fost insuflată și menținută chiar de către acuzat: "Dacă nu scapi de blestem, tatăl tău va muri", i-ar fi spus românul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel