Italia. Un polițist s-a trezit cu trei români în casă, după ce s-a întors de la piață: "Soția a țipat"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Un polițist s-a trezit cu trei români în casă, după ce s-a întors de la piață: "Soția a țipat" / Foto: Captură video youtube
Italia. Un polițist s-a trezit cu trei români în casă, după ce s-a întors de la piață: "Soția a țipat" / Foto: Captură video youtube

Un fost polițist italian a prins trei români în casă, chiar în timp ce încercau să îl jefuiască. Acesta se întorcea acasă de la cumpărături împreună cu soția sa și a declarat că infractorii au fugit cu obiecte de mică valoare materială, dar de mare valoare emoțională. 

O experiență neplăcută sâmbătă după-amiază târziu pentru Luca Latini, 56 de ani, un cunoscut fost polițist din Conselve, dar rezident în Via Verdi din Tribano. 


Mărturia

 

"Venind acasă în jurul orei 18.40 împreună cu soția mea, ne-am trezit față în față cu trei hoți în casă, care scotoceau peste tot", povestește bărbatul. Soția a deschis ușa și a făcut amara descoperire, scoțând un țipăt puternic, îngrozită de faptul că a văzut hoții. Soțul ei, Luca, un fost carabinier, cu o bună experiență, a intervenit după câteva momente.

"Pe unul dintre cei trei am reușit să-l apuc de geacă și de gât, provocându-i cu siguranță câteva vânătăi, dar el a fost foarte agil și a aruncat cu un scaun în mine, iar cei doi complici, care l-au văzut cum se zbate, au intervenit în apărarea lui, fluturând chiar și o sticlă de sticlă pentru a putea sări pe geam. Sunt sigur că erau români, pentru că în timpul luptei vorbeau între ei în limba română, iar eu știu câteva cuvinte".

 

„Suntem supărați atât de ceea ce au reușit să ia, cât și de ceea ce au făcut în casă”

 

Latini a alertat astfel serviciile de urgență, care au trimis o mașină de patrulare de la unitatea radiomobilă din Abano Terme, de care depinde și zona Tribano. "Le-am povestit carabinierilor ce mi s-a întâmplat și am dat o explicație detaliată a incidentului, precum și o descriere precisă a delincvenților", continuă el. În Via Verdi, un cartier rezidențial liniștit aflat la câteva sute de metri de centrul orașului, chiar și primarul Massimo Cavazzana, care locuiește nu departe, a sosit pentru a-și arăta solidaritatea cu nefericitele victime și pentru a le asigura că va pune la dispoziția poliției camerele de supraveghere video pentru a încerca să identifice hoții, care se pare că acționau în zonă de câteva zile.

"Sunt sigur că bătăușul pe care l-am prins l-ar recunoaște oriunde", adaugă Latini. "Suntem supărați atât de ceea ce au reușit să ia, cât și de ceea ce au făcut în casă, unde au mâncat chiar și niște mâncare pe care o pregătisem înainte de a pleca. Am scăpat cu câteva răni minore și vânătăi, deși, cu mintea limpede, pot spune acum că ar fi putut fi mult mai rău, deoarece aveau o rangă în mână. Instinctul meu în acel moment a fost să intervin pentru a-mi apăra soția, care este foarte afectată de incident, și proprietatea mea. Acum voi instala imediat un sistem de alarmă, dar sper din tot sufletul că va exista solidaritate între noi pentru a-i identifica pe infractori.”, conform presei din Italia.

 

Unul din hoți a fost identificat 

 

Apelul lui Luca Latini a fost preluat indirect de Giorgio Borin, managerul istoric al restaurantului La Montanella din Arquà, care a difuzat imaginile hoțului care a pătruns în casa sa vineri, cu 24 de ore înainte de furtul din Tribano. El s-a adresat, prin intermediul rețelelor de socializare, celor care ar putea da unele informații utile pentru a-l identifica. Și tocmai Latini a fost cel care i-a sărit în ajutor. "Mi se pare că bărbatul este unul dintre cei trei care au fost în casa mea, sunt la dispoziția poliției pentru a încerca în orice mod să-i aducem în fața justiției pe acești infractori fără scrupule.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel