Români din Italia, păcăliți cu peste 100 000 euro de un "consultant financiar". Le folosea banii din conturi

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Consultantul financiar al unei instituții care oferea credite din Valle Caudina, regiunea Campania, Italia, și-a furat clienții până la ultimul bănuț. Suspectul ar fi băgat în buzunar peste 180.000 de euro din 2016 încoace.

Un consultant financiar de la Institutul de Credit din Valle Caudina și-a înșelat clienții pe capete. În această dimineață, militarii de la Guardia di Finanza din Montesarchio au intrat în forță în instituția financiară. Aceștia au pornit ancheta și  "i-au interzis să-și exercite activitatea profesională de consilier financiar pe o durată de douăsprezece luni".

 

Măsura a fost declanșată ca urmare a investigațiilor coordonate de Procuratura din Benevento

 

Măsura preventivă a fost emisă de judecătorul pentru anchete preliminare din Benevento, la cererea Parchetului local. Suspectul este cercetat de mai multe furturi și fraude, conform anchetatorilor.

Ancheta a pornit de la plângerile depuse de mai mulți clienți, printre care și români. Aceștia s-au plâns de sume mari de bani care lipseau din conturile lor curente. 

La finalul unei activități de investigare, poliția a reconstruit o imagineclară și fără echivoc.

Astfel, a reieșit că în perioada 2016-2020, consilierul financiar ar fi intrat în posesia unor sume mari de bani. Acest lucru ar însemna 132.350,00 de euro în cazul fraudelor și 55.470,00 de euro în cazul furturilor. 

Aceste sume i-ar fi fost înmânate de către clienții săi, care îi încredințaseră economiile lor în schimbul unor perspective de randament atractive.

 

Infractorul ar fi întocmit documente bancare false care atestau investiții în favoarea clienților, care în realitate nu existau

 

Examinarea documentației voluminoase achiziționate de Fiamme Gialle a relevat indicii suplimentare cu privire la faptul că, de-a lungul anilor, suspectul ar fi întocmit în mod constant pentru clienții săi documente bancare false care atestau investiții în favoarea acestora, care în realitate erau inexistente.

Măsura executată este o măsură preventivă dispusă în timpul investigațiilor preliminare. Este posibil să se facă recurs împotriva acesteia. Destinatarul este o persoană care face obiectul unei anchete și, prin urmare, este prezumat nevinovat până la o hotărâre judecătorească definitivă, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel