Un bărbat, care avea interdicție de a intra în Italia, s-a dat drept român ca să scape de carabinieri

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un șofer fără permis de conducere a fost arestat în Trieste, după ce s-a dat drept român și a prezentat acte false. 

La volan fără permis de conducere. Un cetățean macedonean a fost opriți de poliția din Duino Aurisina în timpul controalelor de rutină la stația de taxare de la Lisert.

Mașina pe care acesta o conducea avea numere de înmatriculare italiene, iar șoferul a prezentat un permis de conducere românesc, din care reieșea că este un cetățean moldovean care se dădea drept român.

Polițiștii s-au îndoit imediat de autenticitatea permisului prezentat, iar cercetările efectuate au confirmat acest lucru. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, nu a deținut niciodată permisul de conducere respectiv și nu este cetățean român sau moldovean.

Astfel, în urma verificărilor realizate de carabinieri, s-a dovedit că șoferul era un cetățean macedonean, care fusese deja expulzat din țară și care încălca această expulzare, aflându-se pe teritoriul Italiei.

 

Cetățeanul macedonean deținea și o carte de identitate italiană

 

În plus, se pare că acesta deținea și o carte de identitate italiană, eliberată de o primărie din provincia Treviso, care i-a fost acordată după ce acesta ar fi prezentat unele documente care păreau conforme.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că acesta ascunsese în torpedou o carte de identitate românească, dar care nu a fost niciodată eliberată oficial de statul român.

Astfel, la finalul tuturor verificărilor, cetățeanul macedonean a fost arestat preventiv pentru deținerea unui document fals și este anchetat pentru fals în acte publice, deținere de permis de conducere fals și încălcarea interdicției de reintrare în țară după expulzare, informează ilgazzettino.it.

 

Un român, care s-a dat drept polonez, a ajuns în cătușe. Își ascundea identitatea că să nu fie prins

 

Un caz asemănător a avut loc în urmă cu ceva timp tot în Italia, însă de această dată, a fost implicat un român. Astfel, în timpul unui control de rutină, carabinierii de la secția Radiomobile au oprit, la Treviglio, un automobil Skoda Octavia, cu numerele de înmatriculare poloneze. Forțele de ordine au descoperit că șoferul, un român de 33 de ani, domiciliat în Broni, a declarat, în mod repetat, polițiștilor nume și naționalități false.

Oamenii legii au verificat permisul de conducere și cartea de identitate prezentate și au observat unele nereguli în acte. Astfel, carabinierii au constatat că actele prezentate sunt false, motiv pentru care tânărul, de treizeci și trei de ani, de origine română, a fost arestat, scrie primabergamo.it.

Șoferul, un român de 33 de ani, domiciliat în Broni, cunoscut polițiștilor ca având la activ mai multe antecedente penale,  declarat  polițiștilor, la eventualele controale, nume și naționalități false.

După formalități, tânărul a fost dus în arest preventiv la secția Treviglio, în așteptarea procesului de la Tribunalul din Bergamo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel