Italia. Trei români au păcălit un preot și i-au luat 480.000 euro, pe parcursul a 5 ani. Guardia di Finanza a scos la lumină escrocheria

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Trei români sunt judecați în Italia, fiind acuzați că au înșelat un preot și au obținut de la acesta nu mai puțin de 480.000 de euro pe parcursul a 5 ani. 

Presa din Italia relatează cazul unui preot din Cittadella, provincia Padova, înșelat de trei români care au obținut de la el 480.000 de euro. Este vorba de părintele Remigio Brusadin, 75 de ani, paroh al Cittadella până în 2017 și apoi rector al Bisericii Carmine din oraș.

Investigațiile autorităților au scos la iveală modalitatea prin care trei români, două femei și un bărbat, au profitat de bunătatea părintelui, copleșindu-l cu povești care mai de care mai dramatice.

Procuratura din Padova a prezentat în instanță rechizitoriul celor trei inculpați, o româncă de 40 de ani cu domiciliul in Valbrenta, un compatriot de 34 de ani și un tânăr de 31 de ani, rezident tot in Valbrenta.

Cum au obținut cei trei români bani de la preot

 

Femeia de 40 de ani s-a prezentat la ușa lui Remigio, explicând că este o simplă îngrijitoare cu un fiu bolnav de cancer. Ea a povestit că a fost victima unui viol în România și că a folosit banii din despăgubiri pentru a cumpăra un hotel, care ulterior a fost avariat de un incendiu provocat de fulger.

De parcă nu era de ajuns această serie de tragedie, în hotel în timpul unei petreceri o persoană a murit și, prin urmare, unitatea s-a închis. Femeia i-a cerut preotului bani pentru a putea trăi, explicând că i-ar putea rambursa. Ea i-a mai spus că a primit o casă moștenire, însă imobilul este dat drept garanție unei bănci pentru un împrumut de 500.000 de euro, bani pe care i-a scos numerar de la bancă, însă a fost jefuită în aceeași zi.

Potrivit procurorilor, cei trei au au continuat cu minciunile și cu invențiile unor nenorociri. Tânărul de 34 de ani i-a povestit preotului că, după ce și-a pierdut locul de muncă la Poșta Română, s-a îmbolnăvit de diabet, iar apoi a fost arestat.

Părintele Remigio Brusadin le-a dat celor doi bani în numerar și prin carduri PostePay. Tânărul de 34 de ani a fost prins în timp ce a retras 78 de mii de euro în trei tranzacții. Românul de 31 de ani ar fi primit doar 1.500 de euro.

Investigațiile au fost efectuate de Guardia di Finanza din Cittadella și au scos la lumină nu numai documentele băncii și Poste Italiane, ci și interceptările telefonice și mesajele WhatsApp dintre victimă și escroci, scrie publicația Telenuovo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel