Italia. Trei românce au falsificat actele pentru a primi "Venitul de cetățenie". Au încasat bani timp de un an

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei românce din Italia au falsificat actele depuse pentru a primi ajutorul financiar cunoscut sub numele de "Reddito di Cittadinanza" (venit de cetățenie). Până să fie descoperită escrocheria, cele trei au încasat peste 9.000 de euro. 

Trei românce, în vârstă de 40, 47 și 51 de ani, rezidente în localitatea San Fele (provincia Potenza) au prejudiciat statul italian cu peste 9.000 de euro, după ce timp de un an primit "Venit de Cetățenie" necuvenit. Escrocheria a fost descoperită de carabinieri, care le-au și denunțat, potrivit agenției de presă ANSA.

Potrivit unui comunicat al autorităților, trei femei de cetățenie română, sunt acuzate că au falsificat în declarația pe propria răspundere depusă la INPS datele care atestă rezidența în Italia de cel puțin 10 ani, cerință obligatorie pentru cetățenii străini.

Oamenii legii au efectuat o serie de verificări și au descoperit că femeile nu îndeplineau această condiție. Polițiștii au depus un denunț, urmând ca autoritățile competente pentru revocarea acestui drept să demareze o anchetă.

Cele trei românce au primit timp de un an "Reddito di Cittadinanza", iar suma încasată depășește o valoare totală de 9.000 de euro.

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel