Italia. Traficant de droguri român, prins de carabinieri în timp ce încerca să părăsească țara

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 51 de ani, condamnat în trecut pentru trafic de droguri, a fost acum arestat de carabinieri, în timp ce încerca să treacă frontiera.

 

În 2018, românul fusese prins având în posesie șapte kilograme de marijuana. El va trebui acum să execute o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare

Carabinierii de la stațiile din Basovizza și Aurisina au arestat un cetățean român de 51 de ani, pe numele căruia fusese emis un ordin de reținere din partea Procuraturii din Vicenza.  

Faptele pentru care acesta este condamnat datează din 2018, când bărbatul, găsit în posesia a șapte kilograme de marijuana, a fost arestat pentru posesie cu intenția de distribuire.

Ulterior, românul de 51 de ani, s-a sustras de la săvârșirea pedepsei și a dispărut. În cele din urmă, carabinierii i-au dat de urmă în timp ce acesta încerca să treacă frontiera. 

Prin urmare, bărbatul a fost arestat și dus la închisoarea Tolmezzo, unde va executa o pedeapsă de un an și șase luni, informează triesteprima.it.

 

Un român ascundea drogurile în bucătărie. Carabinierii i-au controlat toată casa

 

Un alt român din Italia a fost reținut de carabinieri, după ce a fost prins cu 1,5 kilograme de marijuana. Bărbatul intenționa să o comercializeze și își procurase mai multe ustensile pentru fabricarea țigărilor cu acest drog.

Românul din Italia, în vârstă de 28 ani, a fost prins cu marijuana, chiar în ce conducea, notează cuneo24.it. În momentul în care a fost oprit în trafic, a devenit nervos și recalcitrant cu echipa de Poliție din Fossano. Pe scaune, erau deja urme de marijuana, astfel că oamenii legii au avut dreptul să ceară un control mai extins.

Astfel, locuința românului a fost percheziționată aseară. Nu mare le-a fost mirarea polițiștilor să găsească o cantitate însemnată de marijuana, chiar în bucătărie, dar și un cântar pe care îl folosea pentru vânzarea acesteia. Din primele cercetări, a reieșit că românul deținea în casă 1,5 kg de marijuana, depozitată în borcane.

Drogul a fost reținut de polițiști și va fi folosit ca probă în procesul românului. Dacă toată cantitatea de marijuana ar fi ajuns pe piață, ar fi însemnat ca bărbatul să câștige ilegal suma de 15 000 de euro, transmite sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel