Italia. Tată și fiu de naționalitate română, opriți de carabinieri în timp ce furau cupru

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

Un tată și fiul său, de naționalitate română, au fost reținuți ieri în urma unei tentative de furt de cupru într-o zonă industrială abandonată de mult timp în zona Pavia, Italia.

Fiul în vârstă de 15 ani se afla în compania tatălui său. Împreună au încercat să fure cupru dintr-o zonă industrială dezafectată din Santa Giulietta, în provincia Pavia, zona Oltrepò Pavese, Italia.

Zona industrială fusese confiscată din cauza falimentului companiei cu câteva luni în urmă.

Carabinierii i-au oprit pe tată și pe fiu, dar nu și pe complici, care au reușit să scape.

 

Carabinierii i-au oprit și i-au prins în flagrant înainte ca aceștia să reușească să scape. Cei doi au fost acuzați de furt calificat. Tatăl băiatului, în vârstă de 39 de ani, este de naționalitate română, dar locuiește în Rozzano, în provincia Milano. Pe de altă parte, fiul a fost reclamat la Tribunalul pentru minori din Milano, are 15 ani și a fost încredințat mamei sale.

Cei doi nu erau singuri. Acționau în compania a patru prieteni și complici, pentru a fura cupru din zona industrială și a-l revinde încercând să câștige niște bani. În timp ce tatăl și fiul au fost opriți și ulterior identificați, inculpați și denunțați, prietenii au reușit să scape. Acum, poliția a pornit pe urmele lor pentru a încerca să afle cine sunt. Tatăl și fiul au ales să nu vorbească și, prin urmare, să nu coopereze.

Furturile de cupru sunt clasice, dar din cauza crizei au crescut dramatic

 

Despre furtul de cupru se vorbește de mai mulți ani, dar în ultima perioadă situația a scăpat practic de sub control, probabil din cauza problemelor economice cu care se confruntă multe familii din cauza războiului și a crizei post-pandemice.

Din acest motiv, trebuie găsită o soluție adecvată pentru a încerca să se acționeze rapid, înainte de a fi prea târziu, conform presei străine.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel