Italia: Tânără româncă, bătută crunt și incendiată. Un italian, la un pas să scape de închisoare

Paula Burci avea doar de 19 ani când a fost ucisă într-un mod sălbatic. Tânăra româncă, rezidentă în provincia Rovigo, se prostitua la Ferrara, în Italia.

O altă prostituată româncă a fost deja condamnată pentru moartea extrem de violentă a tinerei pe care o obligau să se prostitueze. Încă complicele ei, un cetățean italian a scăpat de închisoare, și, de peste 12 ani de la comiterea faptei, încă nu s-a dat o sentință finală în privința lui.

Paula Burci fusese ademenită în Italia cu promisiunea unui loc de muncă. Cum fata provenea dintr-o familie extrem de săracă, odată ajunsă în Italia, ea a căzut în plasa traficanților de persoane, care au forat-o să se prostitueze. Sergio Benazzo și Gianina Pistroescu au fost cei care au forțat-o să își vândă trupul și care apoi au fost condamnați pentru uciderea ei într-un mod barbar, la închisoare pe viață.

Tânăra, care cântărea mai puțin de 50 de kilograme, a fost lovită cu un corp contondent, cel mai probabil un baros de 50 de kilograme, i-au fost scoși dinţii şi mai apoi a fost arsă de vie, pentru ca mai apoi să îi arunce trupul într-o zonă mlăştinoasă din Golena del Po, unde a fost descoperit de anchetatori pe 24 martie 2008.

Astfel a plătit încercarea de a se opune exploatării sexuale la care era supusă de Sergio Benazzo și Gianina Pistroescu, româncă și ea.

Peste 10 ani de procese și amânări

 

În peste zece ani de procese între Ferrara, Bologna, Rovigo și Curtea de Apel din Veneția, marți, 11 februarie, Curtea Supremă de Casație a confirmat închisoarea pe viață pentru Gianina Pistroescu, în vârstă de 44 de ani, care a ucis-o pe tânăra prostituată în complicitate cu alții. Însă sentința închisorii pe viață dată în cazul lui Sergio Benazzo, instalatorul din Villadose, a fost anulată!

Curtea Supremă a amânat procesul la Veneția pentru Benazzo. Pistroescu și Benazzo au fost condamnați la închisoare pe viață în prima instanță la Ferrara, în a doua la Bologna, apoi Curtea de Casație a repornit procedura din Rovigo, unde ambii au fost condamnați la viață din nou, sentință confirmată și în a doua instanță la Veneția, dar, anulată apoi la Benazzo.

S-a ajuns astfel la a șaptea instanță pentru același caz. În convocarea președintelui Curții a II-a penale a Curții de Apel Assize din Veneția, se arată că urătorul termen în dosar pentru audierea lui Sergio Benazzo este 17 iulie, iar în ceea ce o privește pe Gianina Pistroescu, aceasta va avea loc la 23 iulie, potrivit Il Gazzetino.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy