Italia. Sute de angajaţi, în condiţii ilegale. Zeci de români, victime ale sclaviei moderne

Andreea Cosma |
Data publicării:

Garda Financiară din Gorizia a demarat operaţiunea "orelor suplimentare" împotriva angajatorilor care ţin muncitori în condiţii ilegale. 

Până aucm, 304 muncitori de origine bosniacă, sârbă, croată, română şi polonă au fost verificaţi. Din aceştia, 29 lucrau "la negru", fără acte şi fără protecţie.

Se pare că în 2017 și în 2018, muncitorii fără acte erau de fapt angajați la trei companii care îi subcontractau la firme de prelucrare de metale.

Antreprenori din Serbia și din Slovenia, care recrutau muncitori, foloseau două metode de a frauda sistemul. Primul presupunea camuflarea orelor suplimentare lucrate cu diverse beneficii precum indemnizații de călătorie. A doua metodă prin care mascau orele suplimentare muncite de lucrători era prin recunoașterea concediului, a plăților compensatorii și al treisprezecelea salariu. 

La sfârșitul anchetei, luând în considerare și rezultatele primei componente din investigaţie, derulată în anii 2014-2016, s-a ajuns la un număr de 741 de lucrătorii ilegali, dintre care 29 în negru. Suma orelor suplimentare nedeclarate a fost stabilită la aproape 1,5 milioane de euro.

Baza de impozitare a asigurărilor sociale deduse din contribuțiile fiscale a fost cuantificată la peste 2 milioane de euro, cu plăți consecutive de 713 de mii de euro, pentru care societățile clienților au fost, de asemenea, obligate să răspundă integral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel