COD GALBEN  Italia, sub avertisment de furtuni, inundații și vreme rea: Fenomene severe sunt așteptate mâine în Peninsulă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alertă meteo pentru mai multe regiuni din Italia pentru sâmbătă, 3 septembrie 2022. O nouă înrăutățire a vremii, în mai multe zone din Italia, din cauza riscului de furtuni și ploi.

Vreme se va înrăutăți în unele zone din centrul și nordul Italiei, unde, în weekend, sunt așteptate furtuni și ruperi de nori, uneori intense.

Fenomenele meteorologice, cu impact în diferite zone ale țării, ar putea duce la situații critice care au determinat Protecția Civilă să emită o nouă alertă meteorologică pentru mâine, sâmbătă, 3 septembrie, în diferite sectoare ale Italiei pentru risc de furtună și risc hidrogeologic.

Alertă meteo și vreme rea sâmbătă, în Italia: trei regiuni în pericol

 

Pe baza prognozelor meteorologice, Direcția de Protecție Civilă, de comun acord cu regiunile implicate, a emis o nouă avertizare de condiții meteo nefavorabile, evaluând pentru mâine, sâmbătă, 3 septembrie, o atenționare meteorologică de cod galben de risc de furtuni pe trei regiuni.

În detaliu, buletinul național de criticitate și alertă meteo prevede o alertă meteo cod galben pentru furtuni sâmbătă, 3 septembrie, în Emilia-Romagna, Liguria și în unele părți ale Toscanei. De asemenea, a fost emisă o alertă de criticitate ordinară pentru risc hidrogeologic pentru zonele de coastă din Toscana.


Prognoza meteo pentru sâmbătă 3 septembrie

 


Prognoza meteo pentru sâmbătă, 3 septembrie, arată o Italie împărțită în două, cu soare predominant și cer senin în sud și nori extinși în nord. Norii se vor înmulți începând de dimineață în nord-vest, asociați cu ploi și furtuni mai întâi în Piemont, Liguria și apoi se vor extinde în Lombardia, Emilia Romagna, Toscana și Triveneto. Înnorări, dar ploi mai puțin intense în restul centrului. Seara, se așteaptă o îmbunătățire generală peste tot.

2. -imagine fara descriere- (italia-protectia-civila.PNG)

Zonele sub cod galben și risc iminent de furtuni:


Emilia Romagna: Coasta Ferrara, Câmpia Ferrara Po și Po di Volano, Munții Emiliei Centrale, Câmpia Piacenza-Parmia, Câmpia Piacenza-Parmia, Munții Piacenza-Parmia, Dealurile Emiliei Centrale, Câmpia Modena Secchia și Panaro, Câmpia Reggiano de Enza și Crostolo, Dealurile înalte din Piacenza-Parmense, Câmpia Bolognese de Reno și afluenții săi, Dealurile Bolognese, Munții Bolognese, Coasta Romagna, Dealurile și câmpiile din Romagna joasă, Dealurile din Romagna înaltă, Câmpia Reggiano de Po, Munții Romagna

Liguria: Bazinele Ligurice din Valea Padului din est, Bazinele maritime ligurice din vest, Bazinele maritime ligurice din centru, Bazinele maritime ligurice din est, Bazinele Ligurice din Valea Padului din vest

Toscana: Fiora și Albegna-Costa și Giglio, Ombrone Gr-Medium, Arno-Costa, Islands, Lunigiana, Etruria-Costa Sud, Valdelsa-Valdera, Valdarno Inf., Etruria-Costa Nord, Etruria, Fiora și Albegna, Serchio-Costa, Ombrone Gr-Costa, Serchio-Lucca, Versilia

Toscana - risc hidrologic: Fiora și Albegna-Costa și Giglio, Ombrone Gr-Medium, Arno-Costa, Islands, Lunigiana, Etruria-Costa Sud, Valdelsa-Valdera, Valdarno Inf., Etruria-Costa Nord, Etruria, Fiora și Albegna, Serchio-Costa, Ombrone Gr-Costa, Serchio-Lucca, Versilia.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel