Italia. Șoferul care a ucis-o pe Diana, artista româncă de 23 de ani, eliberat, deși fugise de la locul accidentului: A fost găsit după 20 de zile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Judecătorul de Cameră Preliminară (Gip) al Tribunalului din Cassino, Alessandra Casinelli, a anulat arestarea bărbatului în vârstă de 44 de ani care a călcat-o și ucis-o pe artista română Diana Maria Zaharia, în vârstă de 22 de ani.  El a fost arestat după ce a fugit de la locul accidentului petrecut pe o stradă din Cassino, în urmă cu aproape trei săptămâni.     

Carabinierii au reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 40 de ani, rezident în cătunul Valleluce (Provincia Frosinone), în legătură moartea Dianei Zahaire. Bărbatul și-a recunoscut vina și a fost inițial plasat în arest la domiciliu.

Vezi mai multe: Italia. Șoferul care a ucis-o pe Diana, artista româncă de 23 de ani, a fost găsit de carabinieri după 20 de zile

Carabinierii de la Compania Cassino și de la stația Sant'Elia Fiumerapido au reușit să dea de urma acestuia după aproape douăzeci de zile de investigații, grație unei serii de elemente și a camerelor de supraveghere video amplasate de-a lungul șoselei.

Italia. Șoferul care a ucis-o pe Diana, artista româncă de 23 de ani, eliberat

 

Arestarea muncitorului de la fabrica Stellatins a avut loc după trei săptămâni de investigații foarte atente ale carabinierilor companiei Cassino, care la 30 septembrie l-au reținut pe bărbatul de 44 de ani, care și-a recunoscut responsabilitatea și a fost plasat în arest la domiciliu sub acuzația de "omucidere rutieră".

Ieri dimineață, decizia neașteptată a Judecătorului de Cameră Preliminară a anulat ordinul de reținere și i-a redat libertatea bărbatului. Suspectul este apărat de avocatul Emilio Roncone.

De asemenea, el a reconstituit dinamica accidentului care a dus la moartea Dianei Zaharie, tânăra artistă româncă, care a fost ucisă pe autostrada Cassino-Atina pe 12 septembrie.

Italia. Șoferul, eliberat deși fugise de la locul accidentulu. A fost găsit după 20 de zile 

 

Bărbatul a povestit că nu a putut evita impactul cu tânăra și a fugit panicat. El nu a explicat de ce nu s-a predat nici în orele următoare. Magistratul Emanuele De Franco a stabilit ca acesta să rămână în arest la domiciliu până la proces.

Ancheta carabinierilor de la compania Cassino a fost îndreptată imediat împotriva navetiștilor care parcurg zilnic drumul respectiv  pentru a ajunge la fabricile din zonă, care se deschid în zorii zilei.

Rămășițele autovehiculului găsite la locul impactului au permis identificarea modelului mașinii, un hatchback de culoare închisă, iar numeroasele verificări încrucișate ale tuturor informațiilor culese și a imaginilor de pe camerele de luat vederi de pe drumul național au dus la identificarea șoferului care, când i-a văzut pe carabinieri la ușa sa, a mărturisit incidentul.

Mașina, care prezenta încă urme clare ale impactului, a fost confiscată și pusă la dispoziția Parchetului din Cassino.

Potrivit publicației Abruzzo Live, munca carabinierilor a readus liniștea în rândul locuitorilor orașului, care au fost foarte tulburați de incident și care acum pot, în sfârșit, să numească persoana responsabilă de moartea tinerei.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel