Italia se redeschide. Draghi: „Nu mai așteptăm certificatul UE. La mijlocul lunii mai vom avea paşaportul italian de vaccinare“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Italiei, Mario Draghi, a anunțat că țara sa va deschis sectorul turismului luna aceasta, când vor fi permise călătoriile între regiuni. 

Draghi a anunţat, la finalul reuniunii miniştrilor Turismului din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente), că ”pașapoartele de vaccinare” vor fi operaționalizate în UE până la finalul lunii iunie, facilitând călătoriile pe continent. Șeful guvernului a precizat însă că se aşteaptă la redeschiderea sectorului italian al turismului la mijlocul lunii mai, când vor fi permise călătoriile între regiuni.

”În aşteptarea paşapoartelor verzi digitale europene, avem propria noastră versiune la nivel naţional, care va permite oamenilor să se deplaseze între regiuni şi va fi operaţional de la mijlocul lunii mai, astfel încât nu va trebui să aşteptăm până la mijlocul lunii iunie pentru documentul UE”, a declarat premierul italian. ”La mijlocul lunii mai, turiştii vor avea paşaportul italian, deci este momentul să faceţi rezervări pentru vacanţe în Italia”, a adăugat acesta.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG )

 Draghi: „Nu mai așteptăm certificatul UE. La mijlocul lunii mai vom avea paşaportul italian de vaccinare“

 

Guvernul este sub presiune pentru salvarea sectorului turismului, care generează 13% din PIB-ul țării, a treia economie a Europei. 

Luna trecută, ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Guvernul de la Roma are în plan noi măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei, inclusiv pentru hoteluri şi restaurante. În acest sens, se vor aloca peste 1,7 miliarde de euro.

Anul trecut, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 65% față de 2019, la 25,5 milioane. Pierderile înregistrate din cauza restricţiilor impuse turismului s-au ridicat, în 2020, la 120,6 miliarde de euro, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel