Italia se pregătește de Vinerea Neagră: Grevă națională în sistemul de transport public și în cel aerian  

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Italia se pregătește, vineri, 11 noiembrie, pentru o nouă rundă de greve ale companiilor aeriene și ale transportului public local. Astfel, călătorii vor fi afectați de perturbări în funcționarea rețelelor de transport. 

Italia se confruntă din nou cu perturbări semnificative în actvitatea de transport, deoarece vineri, 11 noiembrie, o serie de greve, inclusiv o grevă de 24 de ore a personalului Vueling, se vor desfășura. Noua rundă de demonstrații, care amenință să reproducă "venerdì nero" (vinerea neagră) de luna trecută, se va adăuga la zecile de greve care au afectat sectorul transporturilor din Italia de la începutul lunii iunie.

Iată cele mai recente informații despre cum vor afecta grevele planificate călătoriile de vineri.

Grevă de 24 de ore la Vueling

 

Personalul de la sol și cel care își desfășoară activitatea în avioanele companiei aeriene Vueling va participa la o grevă de 24 de ore. Vueling nu a emis încă niciun fel de comunicat oficial cu privire la grevă. Ca atare, nu pot fi excluse în acest moment întârzieri severe și/sau anulări.

Potrivit ultimelor informații din presa din Italia, transportatorul spaniol va garanta o serie de "servicii minime" pe parcursul zilei, însă nici Vueling, nici ENAC, autoritatea italiană de trafic aerian, nu au oferit până acum detalii pe această temă.

Vezi și: Cât costă traiul în Italia: Iată cât cheltuie pe lună un român care stă la Milano

Acestea fiind spuse, în caz de grevă, de obicei sunt garantate zborurile de la 7.00 la 10.00 și de la 18.00 la 21.00.

Greva de vineri va fi cea de-a treia manifestație în puțin peste o lună pentru personalul Vueling cu sediul în Italia - cele două greve anterioare au avut loc pe 1 octombrie și, respectiv, 21 octombrie.

Sindicatele italiene care reprezintă personalul Vueling au declarat deja că acțiunile de grevă vor continua până când revendicările lor - în principal o mai mare siguranță a locului de muncă și noi acorduri privind plata concediilor - vor fi îndeplinite.

Ca și în cazul grevelor anterioare, cei care ar trebui să călătorească vineri cu Vueling sunt sfătuiți să ia legătura direct cu operatorul de transport aerian și să ceară informații actualizate cu privire la statutul zborului lor.

Vă rugăm să rețineți că, în cazul unor întârzieri sau anulări grave, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri.

Până la momentul redactării acestui articol, niciun alt transportator nu a comunicat că intenționează să se alăture grevei.

Grevă națională în transportul public din Italia 

 

În afară de greva personalului Vueling, se așteaptă ca personalul din transportul public local din întreaga țară să participe la o grevă națională de patru ore convocată de sindicatul italian USB (Unione Sindacale di Base) la începutul acestei săptămâni. 

Orele de începere și de încheiere a grevei vor varia de la o regiune la alta sau, în unele cazuri, de la un oraș la altul. 

La Milano, personalul operatorului de transport public ATM va intra în grevă de la ora 8.45 la 12.45, fiind așteptate perturbări semnificative atât pentru serviciile de metrou (linii de metrou), cât și pentru cele de suprafață (autobuze și tramvaie). În afara orelor menționate mai sus, serviciile vor funcționa în mod regulat, a precizat ATM într-un comunicat.

La Roma, personalul de la ATAC, principalul furnizor de transport public din capitală, va intra în grevă între orele 8.30 și 12.30.

Greve în alte orașe italiene: 

Trieste - Personalul din transportul public local va intra în grevă între orele 18.30 și 22.30.

Bologna - Personalul din transportul public local va intra în grevă între orele 11.30 și 15.30.

Napoli - Personalul din transportul public local va intra în grevă între orele 9.00 și 13.00.

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel