Italia se pregăteşte de un weekend "îngheţat". Un val de ger siberian va lovi peninsula din această seară

Andreea Cosma |
Data publicării:

Se anunţă un weekend "îngheţat" în Italia, iar temperaturile vor fi sub minus chiar şi de Ziua Îndrăgostiţilor, scrie 3bmeteo.com, întrucât peninsula va fi traversată de un val de aer rece siberian.

Dezechilibrul anticiclonului din sud-vestul Europei către Scandinavia va favoriza coborârea masei înghețate ruso-siberiene de-a lungul marginii sale drepte, facilitând astfel pătrunderea în centrul Mediteranei și în Italia, purtată de un flux intens de curenți nord-estici.

Duminică, valul de aer rece se va îndepărta spre Marea Egee, dar irupția ruso-siberiană va continua pe Italia cu vreme înghețată și condiții instabile care se vor concentra pe Marea Adriatică, implicând și întinderi din Marea Ionică și nordul Siciliei, cu zăpadă până la coastele peninsulare. Iată detaliile pentru weekend:

SÂMBĂTĂ. Va fi vreme rea și zăpadă chiar și în câmpii sau pe coastele Romagna, Marche, în Toscana, Umbria, Abruzzo, în Lazio, în Puglia înaltă și Lucania.

Vor fi ninsori în Rimini, Siena, Arezzo, Rieti, Perugia, Frosinone, Pescara, Teramo, Foggia și Avellino, amestecat cu ploaie până în zona Romei. Între după-amiază și seară există o tendință de atenuare a fenomenelor din regiunile centrale, în timp  ce vremea rea ​​va continua în sud (într-o măsură mai mică pe Adriatica mijlocie), în special în Sicilia, Calabria, Lucania și Salento, cu zăpadă uneori în câmpii și pe coastele Adriaticii. Mai însorit în nord. Vânt puternic de la Grecale, Bora pe Marea Adriatică superioară.

DUMINICĂ. O zi cu un climat cu  adevărat "înțepător"  și cu impact asupra regiunilor adriatice, menținând vremea instabilă din Marche până în Puglia şi până în Calabria superioară. Zăpezi slabe sau moderate, până în Marche, Abruzzo, Campania, Puglia și Calabria (posibil fulgi și în Crotone), chiar și pe coastele Adriaticii.

Vreme instabilă în nordul Siciliei cu fenomene de ploaie și zăpadă la altitudini deluroase. În schimb, va fi însorit în regiunile nordice. Vânturi foarte puternice din nord-est cu posibile furtuni pe coastele expuse. Temperaturile scad și mai mult sub zero în centru-nord. Fluxul de curenți siberieni par să continue și în săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel