Italia. Se întrerupe campionatul? Anunțul premierul Giuseppe Conte

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Premierul italian Giuseppe Conte s-a pronunţat vineri în favoarea unei întreruperi a campionatului după decesul unui suporter şi scandările rasiste adresate unui fotbalist miercuri la Milano, informează AFP.

"Aş da un semnal puternic de cenzură, recurgând chiar la o întrerupere a campionatului, în vederea unei reflecţii rodnice pentru cel care participă la el, dar las autorităţile competente să decidă", a declarat Conte într-o conferinţă de presă de sfârşit de an.

"Sunt cu adevărat consternat să descopăr, şi nu este prima oară, că o manifestaţie sportivă poate fi ocazia unor ciocniri violente", a adăugat el, după ce un suporter al lui Inter Milano a murit. El a fost izbit de un vehicul, când în jur de 100 de ultraşi milanezi au atacat fani ai echipei Napoli.

Conte a calificat drept "foarte grave" ţipetele de maimuţă scoase de fanii lui Inter, care îl vizau pe Kalidou Koulibaly, fundaşul franco-senegalez al lui Napoli.

Premierul vrea să discute cu ministrul responsabil cu sportul "pentru a vedea dacă putem mări pedepsele, menţinând un prag de eficacitate. Este nevoie de o reacţie puternică din partea tuturor".

Joi, Federaţia italiană de fotbal a decis că Inter va juca fără spectatori următoarele două meciuri de pe teren propriu, o sancţiune mai rapidă şi mai severă decât de obicei.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, omul forte al guvernului, a declarat vineri că închiderea stadioanelor şi interdicţia fanilor la meciurile din deplasare nu reprezintă o soluţie împotriva violenţelor.

Salvini susţine că închiderea stadioanelor ''condamnă fanii adevăraţi, care trebuie diferenţiaţi de delincvenţi'' şi propune ca meciurile de risc înalt să nu aibă loc în nocturnă, pentru ca delincvenţii să poată fi depistaţi mai uşor la lumina zilei şi prin intervenţia elicopterelor. Ministrul a anunţat joi că a convocat o reuniune la începutul anului viitor cu conducătorii cluburilor din Serie A şi şefii grupărilor de ultraşi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel