Italia. Rudele victimelor pandemiei vor 100 de milioane de euro de la guvern

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un grup reprezentând victime din Italia ale pandemiei de COVID-19 a anunţat că va da în judecată autorităţile regionale şi naţionale, sperând să obţină despăgubiri în valoare de 100 de milioane de euro, informează miercuri dpa. 

Noi Denunceremo (Vom denunţa) a precizat într-un comunicat că va solicita o compensaţie medie de 200.000 de euro pentru 500 de persoane care şi-au pierdut apropiaţi, în pandemie.

Plângerea îi vizează pe premierul Giuseppe Conte, pe ministrul sănătăţii Roberto Speranza şi pe preşedintele regional din Lombardia, Attilio Fontana.

Preşedintele Noi Denunceremo, Luca Fusco, a calificat acţiunea drept un "cadou de Crăciun pentru cei care ar fi trebuit să ia măsuri (împotriva pandemiei) şi nu au făcut-o".

Potrivit grupului său, neglijenţa oficialilor a contribuit la numărul mare de decese raportate în Italia în contextul pandemiei (aproape 70.000 de decese asociate cu COVID-19, mai mult faţă de orice altă ţară din Europa).

Noi Denunceremo a fost înfiinţat în Bergamo, provincia din nordul Italiei considerată "epicentrul" "primului val" de coronavirus din Europa, în martie-aprilie.

Grupul a depus la procuratura din Bergamo zeci de plângeri penale în ultimele luni cerând investigarea presupuselor eşecuri de gestionare a pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel