Italia. Români, „alchimiști“ pentru autoturisme de lux furate din străinătate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția de stat a executat în Gioiosa Marea și Patti, din Sicilia, o ordonanță de reținere împotriva a nouă persoane, patru în închisoare și cinci în arest la domiciliu, sub acuzația de asociere infracțională în scopul spălării de mașini și de fals în acte. Între aceștia erau și cetățeni români acuzați de „reciclarea“ unor mașini de lux șir evânzarea acestora.

Cei arestați, de origine străină (români, bieloruși și ruși), dar rezidenți de mult timp în Italia, reciclau mașini de lux Toyota (în special modele Rav 4 și Lexus), furate din străinătate.

Aceștia erau responsabili în special de preluarea materială a vehiculelor, de falsificarea numerelor de identificare a șasiului și a motorului, de introducerea acestora pe teritoriul național și de înregistrarea ulterioară la Serviciul de Motorizare Civilă din Messina prin falsificarea documentelor de însoțire (certificat de înmatriculare, fișe tehnice, documente de achiziție).

În acest fel, vehiculele au fost naționalizate în Italia și "legalizate", pentru a fi apoi plasate pe piața paralelă a mașinilor second-hand, cu realizarea unor câștiguri uriașe. Au fost confiscate cinci autoturisme și s-a dispus confiscarea preventivă a altor nouă autoturisme Toyota Rav pe numele suspecților, în baza presupunerii că unii dintre aceștia au declarat venituri foarte mici, deși sunt posesori de autoturisme Toyota din gama de lux.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel