Italia. ROMÂNCA premiată pentru că înfruntat un clan MAFIOT: "Nu am protecţie, dar nu mi-e teamă. Aş vrea să mă întorc în ţară"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Roxana Roman premiata la Ambasada Romaniei in Italia
Roxana Roman premiata la Ambasada Romaniei in Italia

Timişoreanca Roxana Roman a devenit una dintre cele mai admirate personalităţi din Italia. Românca a vorbit pentru prima dată despre cum arată viaţa ei la aproape un an de când a denunţat un clan interlop extrem de periculos.

Roxana are 34 de ani, din care 15 i-a petrecut în Italia. Împreună cu soţul ei, a pus pe picioare o mică afacere, un bar situat la periferia Romei.

În aprilie 2018, românca a denunţat membrii clanului Casamonica pentru agresiune, după ce aceştia i-au vandalizat localul. Trei dintre aceştia au primit condamnări între 3 și 5 ani de închisoare.

"De 7 ani de zile avem acel bar. Am plecat de jos, am muncit foarte mult până am reușit să cumpărăm, să-l renovăm și să restructurăm și în momentul când era deja restructurat au venit ei și au făcut ceea ce au făcut și a fost o perioadă foarte-foarte grea", le-a spus românca jurnaliştilor de la Radio România Actualităţi.

Pe 5 martie, Roxana a primit ordinul „Meritul Republicii Italiene” din parea președintelui Sergio Mattarella, pentru curajul de care a dat dovadă şi pentru contribuția sa în afirmarea valorii legalității. Românca a primit felicitări atât din partea Ministerului român de Externe, dar şi din partea Ambasadei României în Italia, care i-a conferit miercuri seară o Diplomă de Merit.

 

Roxana Roman: Nu am protecţie, dar nu mi-e teamă

 

Într-un interviu pentru postul naţional de radio, românca a dezvăluit cum s-a schimbat viaţa ei după aceste evenimente.

"Niciodată nu m-am gândit. În momentul când s-a întâmplat, eu am făcut ceea ce am simţit eu că trebuie să fac, ceea ce era normal. Eu voiam doar dreptate. Până la urmă, statul italian a fost alături de noi şi dreptate s-a făcut. Lumea îi zice curaj. Eu aş zice normal, dar mă bucur că până la urmă s-a făcut dreptate şi sper ca şi cazul nostru să poată ajuta pe alte persoane care se află în dificultate, pentru că sunt sigură că sunt multe persoane care nu au curajul să denunţe".

 

Roxana Roman: Ţara noastră este România

 

Întrebată dacă este protejată în vreun fel, românca susţine că nu este nevoie, pentru că a făcut ceea ce era corect.

"Nu avem protecţie. Sunt sigură că Poliţia este prezentă, chiar dacă nu se vede. Sunt foarte multe maşini de poliţie care trec şi sunt persoane care noi îi ştim că fac parte din poliţie şi trec pe acolo foarte des, dar protecţie personală n-avem şi chiar nu am nevoie, pentru că nu cred că eu am deranjat pe cineva. Noi am fost cei deranjaţi. Nu mi-este teamă pentru că nu am greşit faţă de nimeni. Nu am de ce să îmi fie teamă", a mai spus Roxana, la RRA.

Românca nu exclude să se întoarcă în ţară.

"Nu se știe niciodată. Bineînțeles, suntem români, țara noastră e România. Nu știm, nu poți să-ți faci niciodată un plan, mai ales pe lungă durată. Noi, în momentul de față, stăm bine, avem activitate aici, vrem să facem și alte lucruri. Dar, pe viitor, nu se știe niciodată", le-a mai spus românca jurnaliştilor de la Radio România Actualităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel