Italia. Româncă în drum spre România, a rămas pe aeroport fără 24.500 de euro, din cei aproape 60.000 de euro din valiză

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

59.000 de euro descoperiți într-un bagaj de mână, confiscat de la un cetățean român pe aeroportul din Pisa, Italia.

Funcționarii de la agenția "Accize, Vamă și Monopoluri" din Pisa - serviciul la aeroportul "Galileo Galilei" -, în colaborare cu grupul Guardia di Finanza din Pisa, au găsit numerar nedeclarat în valoare totală de 59.000 de euro în urma unui control pe aeroport.

Banii au fost găsiți în bagajul de mână al unui cetățean român care se îndrepta spre Otopeni, România. Pasagera nu s-a putut prevala de definiția facilitată, deoarece suma transportată depășea pragul de 40.000 EUR, suma permisă.

Prin urmare, polițiștii au confiscat 24.500 de euro, în conformitate cu reglementările valutare prevăzute de Decretul legislativ nr. 195 din 19.11.2008.

 

Vezi și:

Român în drum spre Islanda, blocat pe aeroport, în Germania: A scos 4.200 de euro din buzunar, ca să-și continue călătoria

 

Un român în drum spre Islanda a fost blocat de atorități pe aeroport, în Germania: A scos 4.200 de euro din buzunar, ca să-și continue călătoria.

Joi după-amiază, 18 august  2022, în timpul unui control aleatoriu la ieșirea dintr-un zbor cu destinația Reykjavik/Islanda, poliția federală de pe aeroportul din Düsseldorf a reținut un român care fusese dat în urmărire.

Tânărul de 28 de ani era căutat de procuratura din Frankfurt pe Main. Cu doar o săptămână înainte, parchetul emisese un mandat de arestare pentru patru capete de acuzare pentru înșelăciune în comun împotriva bărbatului care a fost condamnat în ianuarie 2021.

Cu toate acestea, bărbatul, care locuiește în Gelsenkirchen, a reușit să evite pedeapsa alternativă privativă de libertate de 140 de zile, plătind pe loc amenda de 4.200 de euro la Poliția Federală. El s-a îmbarcat apoi în avionul său spre Islanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel