Italia. Româncă dispărută, găsită moartă după șase ani. Presupusul autor și-a schimbat declarația de nenumărate ori: "Un mincinos în serie"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Răsturnare de situație în cazul Ruxandrei, românca găsită moartă în Italia, după 6 ani de la dispariție și după ce presupusul autor s-a spovedit unui preot. Instanța a cerut expertiză psihiatrică pentru inculpat deoarece mărturiile nu clarifică faptul că femeia ar fi fost ucisă de el, cu toate că Damiano Torrente i-a dus pe anchetatori exact în locul unde se afla corpul neînsuflețit, însă și-a schimbat versiunea de nenumărate ori ulterior.

Potrivit acuzării, Damiano Torrente merită să fie condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea Ruxandrei Vesco, o româncă de 38 de ani. Ea ar fi fost ucisă de pescarul Torrente, care și-a schimbat versiunea de mai multe ori. După ce a mărturisit, după ce i s-a găsit cadavrul și s-a dezis în timpul anchetei preliminare, în fața judecătorilor de la Curtea de Asistentă a negat chiar că ar fi cunoscut-o pe femeie și a adus în discuție și alte persoane, afirmând că ar fi fost plătit pentru a fi găsit cadavrul.


El a fost cel care a făcut să fie găsit cadavrul

 

Torrente a fost cel care, în urmă cu doi ani, a indicat locul în care au fost găsite oasele femeii, puse într-un sac și aruncate într-o stâncă din Monte Pellegrino. Crima ar data din 2015. Pescarul, într-o poveste macabră plină de detalii, a spus că a strangulat-o cu o frânghie, dar apoi și-a contrazis de mai multe ori propria versiune.

În cele din urmă, și-a resetat socotelile: "Nu am cunoscut-o niciodată pe Alexandra Vesco, îi știam povestea, i-am spus povestea, am fost atât de prost încât am relatat ce mi s-a spus. Mi se spusese și mi se indicase ca loc, am fost atât de prost încât am spus asta. Un lucru creștin, asta i-am spus preotului, dacă vorbești de preot vorbești de un alt proces".

Vezi  și: Italia. Răsturnare de situație în cazul Ruxandrei, românca găsită moartă după 6 ani de la dispariție, după spovedania autorului

Potrivit avocatului apărării, acuzatul este un mitoman cu tulburări psihice profunde. În trecut, el se acuzase cu asprime de alte crime, toate fantezii. Un expert parte a concluzionat că "tulburarea personologică, mai ales în partea din aceasta atribuită componentei histrionice și narcisiste, îl poate conduce la narațiuni fantastice cu posibilitatea de suprapunere cu narațiunea reală, care vizează satisfacerea nevoilor imediate și subestimarea consecințelor pentru sine ale narațiunii sale".

Procurorii Enrico Bologna și Felice De Benedittis au criticat rezultatul raportului de expertiză și însăși metoda prin care a fost efectuat. Torrente ar fi "un mincinos în serie". Pe 14 decembrie urmează să fie decisă sentința finală.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel