Italia. Româncă dispărută în urmă cu 6 ani, moartă: Ruxandra a fost strangulată, pusă în sac și aruncată în prăpastie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Rămășițele bietei Ruxandra Vesco, o femeie de origine română de 33 de ani, au fost găsite într-o râpă din Monte Pellegrino, în apropiere de Palermo. Femeia, dispărută de aproape 6 ani, a fost ucisă de Damiano Torrente. Dosarul său a fost acum închis și bărbatul - încarcerat pentru crimă.

"Caz închis". Procurorii au dat aviz de încheiere a investigațiilor privind un pescar, Damiano Torrente, în vârstă de 48 de ani, un pescar din Acquasanta, acuzat de uciderea româncei Ruxndra Vesco.  Bărbatul a mărturisit și apoi a revenit asupra faptului că a ucis-o pe româncă.

Dar retragerea mărturiei după mărturisire nu afectează certitudinea Parchetului. Potrivit acuzării, Damiano Torrente a ucis-o pe Ruxandra Vesco în 2015 și s-a debarasat de cadavru aruncându-l de pe Monte Pellegrino. Femeia avea 30 de ani.

Româncă dispărută în urmă cu 6 ani, ucisă în Italia

 

Bărbatul a primit avizul de încheiere a anchetei, preludiu la cererea de înczrcerare, semnat de procurorii Enrico Bologna și Felice De Benedittis. Crima este considerată fără circumstanțe agravante. Solicitarea se bazează pe două ipoteze: resturile osoase sunt cele ale româncei de 38 de ani și Torrente este capabil să înțeleagă și să vrea. Cu privire la acest ultim punct, există încă îndoieli foarte puternice din partea avocatului apărării, Alessandro Musso.

Vezi și: Italia. Răsturnare de situație în cazul asasinării Ruxandrei: „N-am ucis-o eu! Eram drogat când v-am zis asta!“


"Nu am fost eu", spusese pescarul la cel de-al doilea interogatoriu, după ce mărturisise și după ce rămășițele fuseseră găsite cinci ani mai târziu. Carabinierii și pompierii au recuperat în august anul trecut un craniu, câteva oase, resturi de haine și o proteză. Ruxandra purta una la picior. Ancheta carabinierilor a scos la iveală o poveste de degradare în Palermo, între prostituție, uzurpări, droguri.

Ruxandra a fost strangulată, pusă în sac și aruncată în prăpastie

 

Ruxandra Vesco, mai cunoscută sub numele de Alessandra, își abandonase soțul și copiii și trăia din istețime și escrocherii. Torrente a povestit despre o persoană periculoasă, al cărei nume nu l-a menționat, care i-a împrumutat victimei 2000 de euro. Până la restituirea sumei, Ruxandra trebuia să plătească o dobândă săptămânală de 50 de euro. Pentru aceasta, femeia s-a prostituat cu protecția lui Torrente (căsătorit cu o altă româncă). Bărbatul mărturisise, de asemenea, că a consumat cocaină, precum și Ruxandra și că a condus o rețea de prostituție pe străzile adiacente portului Palermo.

Suspectul a declarat că a ucis-o pe femeie, pe 13 octombrie 2015, pentru că "nu numai că voia să se mute în casa mea, dar m-a amenințat că mă va denunța spunând că sunt proxenet". După moartea Alessandrei, el ar fi achitat datoria cu "un anume Michele care locuiește în Zen, nu vreau să spun mai multe pentru că este o persoană periculoasă și a fost și el împușcat".

Torrente și victima se cunoscuseră în vara de acum șase ani la Addaura. "Era o persoană fără adăpost pentru că familia ei o dăduse afară din casă. Între noi s-a născut o relație sentimentală și sexuală", a explicat pescarul. Când Torrente a cunoscut-o pe victimă, soția sa era în România, așa că a găzduit-o pe Ruxandra în vila sa din Addaura.

Criminalul, căsătrit cu o altă româncă: „Părinte, o să ard în iad“

 

La un moment dat, Torrente s-a temut că prezența femeii i-ar putea amenința relațiile conjugale. așa că a adoptat o soluție extremă. Povestea lui a fost una de groază: "Mi-am pierdut mințile, am luat o frânghie, sunt pescar, de la spate i-am pus-o în jurul gâtului făcând două ture și trăgând tare vreo 6 minute până când a murit, i se umflase gâtul. Apoi am pus-o în doi saci de grădinar, unul pe partea capului și celălalt pe partea picioarelor, și am pus-o în portbagajul mașinii mele, un Punto alb, unde am pus și geanta ei cu actele și telefonul mobil", a mărturisit pescarul.

El a identificat Monte Pellegrino ca fiind locul unde s-a dispus cadavrul: "Printr-un drum intern care duce la Addaura am ajuns în Via Monte Ercta, unde cuplurile merg de obicei să se retragă. Am scos-o din mașină, am târât-o până la o deschizătură în parapet și am aruncat-o în prăpastie".

Primul care a primit mărturisirea pescarului a fost părintele Giovanni Cassata, parohul bisericii "Nostra Signora della Consolazione" din Via Dei Cantieri. "Părinte, ard în iad", a spus el. Preotul l-a sfătuit pe acesta pe singura cale posibilă: să se predea. Și așa a făcut.

În trecutul lui Torrente există câteva mici precedente de hărțuire și amenințări întotdeauna la adresa unor femei românce, în timp ce Ruxandra a fost menționată pe Facebook, pe pagina "Scammer in Alcamo" în care victima este indicată ca fiind o escroacă în serie. Printre altele, administratorul paginii din 2015 nu mai avea nicio veste despre femeia pe numele căreia se află în curs de urmărire penală pentru că ar fi pus la cale mai multe escrocherii în Italia. Pagina conține, de asemenea, o fotografie a lui Vesco, cunoscută sub numele de Alessandra sau Alexandra, și o imagine a cărții sale de identitate. O persoană susține că a suferit o escrocherie de 20 000 de euro. Deocamdată, nu se știe dacă infracțiuneareclamată are legătură cu presupusele activități de înșelăciune ale victimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel