Italia. Româncă cu 500 de maşini pe numele ei. Spunea că le radiază şi le trimite în România. Ce se întâmpla cu ele

Andreea Cosma |
Data publicării:
Parcare masini (foto ilustrativ)
Parcare masini (foto ilustrativ)

O româncă de 31 de ani, stabilită în Quiliano, este acuzată că a înmatriculat 500 de mașini, care ar fi trebuit să fie radiate (anulate de Pra). Aceasta declara că le trimite în România, însă au fost vândute la negru în Italia. Unele dintre autoturism, au fost folosite ulterior pentru jafuri și alte infracţiuni, scrie La Stampa..

Ancheta complexă a carabinierilor din Carcare a început în urmă cu aproximativ șase luni de la cererea de anchetă trimisă de Parchetul din Milano, cu privire la unele mașini folosite pentru infracțiuni. Maşinile ar fi fost înregistrate pe numele unei femei, proprietara unui salon auto în via Castellani din Carcare.

Cu toate acestea, prima problemă întâmpinată de militari este că salonul din via Castellani pur și simplu nu există. Tocmai prin plățile către Fisc, carabinierii ajung la proprietar, ACC, o româncă în vârstă de 31 de ani care locuiește în Quiliano. În urma unor verificări ulterioare se constată că, de-a lungul anilor, femeia înregistrase pe numele ei până la 500 de mașini.

 

Declara că le radiază şi le trimite în România

 

Carabinierii, după ce l-au informat pe procurorul din Savona, obțin apoi un mandat de percheziție pentru locuința femeii. Și acolo găsesc o singură mașină, cea pe care o folosește ea, dar o mulțime de plăcuţe de înmatriculare e la maşini care ar fi fost anulate pentru că au fost trimise în străinătate (procedură care ar presupune, totuși, returnarea plăcilor către DMV). În realitate, mașinile nu au părăsit niciodată Italia, dar, prevăzute cu plăcuțe de înmatriculare false sau clonate, au fost revândute la negru.

În acest fel, femeia a evitat să plătească TVA și orice alt impozit, inclusiv timbre, și, în plus, afacerea era complet la negru sau aproape, fără niciun document care să certifice tranzițiile. Femeia a fost apoi denunțată pentru fraudă împotriva statului și fals.

 

Maşinile, folosite apoi pentru jafuri şi alte infracţiuni

 

Evident, cei care cumpărat maşinile ei au avut nevoie, și probabil nu doar pentru o chestiune de costuri, să ocolească orice canal oficial și de trasabilitate, iar de fapt unele dintre mașini ar fi folosite pentru a comite infracțiuni și jafuri, dar pentru moment a fost imposibil pentru autorităţi să demonstreze orice legătură: femeia doar a vândut mașinile, fără a-și face griji cu privire la posibila utilizare pe care cumpărătorul ar face-o. Și neavând un jurnal de tranzacții, este, de asemenea, imposibil să se potrivească o mașină cu un cumpărător.

Numele femeii a fost însă inclus în blocul de registru, într-o listă care o va împiedica, de acum înainte, să efectueze operațiuni similare sau să înregistreze alte mașini; și toate mașinile implicate în această activitate au fost incluse într-o listă neagră care va permite, prin numele titularului și comparația între numărul șasiului și placa care nu se potrivește, să le recunoască și apoi, odată identificate, să le blocheze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel