Italia. Româncă cercetată pentru că platea muncitorii cu salariul din România, dar îi folosea în Peninsulă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. O româncă a fost amendată după ce a făcut o evaziune de peste 150.000 de euro
Italia. O româncă a fost amendată după ce a făcut o evaziune de peste 150.000 de euro

O femeie de origine română este cercetată în Italia pentru o evaziune fiscală în valoare de 150.000 de euro. Aceasta era patroana unei firme de curățenie, care colabora cu mai multe hoteluri din Versilia, dar care își indicase sediul în România.

Încă o firmă înființată doar formal în România, dar care în realitate activează în Versilia și a cărei angajați lucrau la negru, a fost descoperită de autoritățile italiene. Militarii Comandamentului Provincial al Guardia di Finanza din Lucca, au aflat, după un control al societății comerciale în sectorul curățeniei clădirilor și hotelurilor, că au ascuns de fiscul italian peste 150.000 de euro.

Din investigațiile efectuate de Grupul Guardia di Finanza din Viareggio a reieșit că societatea a fost înființată în România cu unicul scop de a evita să fie supusă impozitării în Italia, unde este mai scumpă. Însă, în realitate, în perioada 2018-2021, s-a constatat că activitatea a fost desfășurată exclusiv în Italia, prin semnarea unor contracte importante cu hoteluri și structuri de cazare din zona Versiliana pentru prestarea de servicii de curățenie.

 

Femeia a fost amendată și pentru încălcări ale legislației muncii

 

Pe parcursul investigațiilor de control, demarate în urma unei sesizări din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă din Lucca - Massa Carrara, s-a activat și administrația fiscală din România, prin intermediul canalelor de cooperare internațională utilizate de Corp. Autoritățile române au confirmat faptul că societatea în cauză nu desfășura nicio activitate în România, că sediul declarat era o simplă adresă de domiciliu și că toți angajații erau încadrați conform legislației românești în domeniul securității sociale, deși erau rezidenți în Italia de mai mulți ani.

Prin urmare, proprietara societății, o femeie de origine română rezidentă în Italia de peste 10 ani, a primit automat un număr de TVA și a fost acuzată că a sustras de la impozitare venituri de peste 150.000 de euro din țara noastră. De asemenea, femeia a fost amendată și pentru încălcări ale legislației muncii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel