Italia. Român mort, plâns de întreaga comunitate: „Marian era iubit de toată lumea. Ne-a onorat cu prezența sa"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursa Vivere Fano
Sursa Vivere Fano

Un român fără adăpost care trăia în Fano, în regiunea Marche, a murit în ziua de Bobotează, pe 6 ianuarie, la vârsta de 60 de ani. Sărac și singur, își petrecea timpul cerșind pentru a supraviețui de pe o zi pe alta. 

 

Localnicii l-au îndrăgit pe românul de 60 de ani, pe nume Marian P., astfel că cei care l-au întâlnit de multe ori în drumul lor sau cei care au intrat chiar în vorbă cu el, îl plâng acum pe bărbat.

Românul nu avea o locuință și era găsit adesea pe stradă, așezat pe jos, cu pălăriuța pe cap. Saluta și era foarte amabil, spun localnicii, potrivit  Vivere Fano. În urma morții sale, mulți oameni din comunitate îl plâng cu sinceră durere pe român.

În plus, unii au pus chiar flori, în locul în care bărbatul stătea pe stradă.

Românul obișnuia să cerșească pe Viale Cesare Battisti. De vineri după-amiază, însă, Marian nu se mai află acolo. 

 

"Ne-a onorat cu prezența sa"

 

El era cunoscut de numeroșii patroni care aveau magazine în zonă. Deși cerșea, bărbatul nu deranja localnicii, ba chiar aceștia spun că era extrem de amabil și că era mereu dispus să dea o mână de ajutor. Mulți oameni din Fano îl cunoșteau, după cum reiese din numeroasele mesaje de condoleanțe. Și tocmai în Fano va fi înmormântat conform dorințelor sale, scrie Vivere Fano.

„Ce valoare are viața unui român fără adăpost?”, scrie Monica Baldini într-un articol din Marche News24, în care povestește despre român. "Marian ne zâmbea, ne dădea sfaturi și ne vorbea în italiană cu accentul specific. Deși cerșea, aveai ce să înveți de la el și merita să-i asculți seninătatea discursului și glumele", a scris aceasta.

"Era vesel, liniștit, blând, ne saluta ca pe niște "prieteni", avea un simț al veseliei, al sănătății, și, mai ales, ne-a onorat cu prezența sa", a scris aceasta intr-un articol din Marche News24.

 

Tragedia singurătății: Român din Italia, găsit spânzurat în casă chiar de fratele său

 

O altă tragedie a avut loc în urmă cu câteva zile, când un român, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit spânzurat, în propria locuință. Cel care a găsit trupul bărbatului a fost chiar fratele său. 

Evenimentul ar fi avut loc tot în seara zilei de 6 ianuarie 2022, într-o casă izolată de pe câmpurile agricole din Pietramelara, provincia Caserta din Campania.

Trupul neînsuflețit al românului de 42 de ani, rezident în Pietramelara a fost găsit chiar de fratele său, care era îngrijorat pentru că nu primise vești de la ruda sa, care locuia singură.

Când a ajuns la locuința acestuia, bărbatul și-a găsit fratele atârnat de o grindă de pe tavanul casei. În momentul în care a fost găsit, românul era deja mort.

Fratele bărbatului de 42 de ani a încercat să îl ajute, dar în zadar. Acesta a alertat autoritățile, însă cadrele medicale ajunse la fața locului nu au putut decât să confirme decesul românului.

La fața locului s-au deplasat și carabinierii de la postul local, coordonați de compania Capua, care fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment, informează publicația locală Caserta News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel